Capcom 1 Milyondan Fazla Satan Oyunların Yer Aldığı Listeyi Yayınladı

Capcom 1 Milyondan Fazla Satan Oyunların Yer Aldığı Listeyi Yayınladı

     Japon merkezli oyun geliştirme yayınlama şirketi olan Capcom, önemli bir liste yayınladı. 1 milyondan fazla satan oyunların listelendiği Platinum Titles, 31 Aralık 2019 istatistikleri ele alınarak hazırlandı. Önceki yıllarda çıkan oyun serilerini yeni nesil oyun sektörüne aktarma konusunda son zamanlarda oldukça başarılı işler çıkartan Capcom, önceki yıllarda maruz kaldığı eleştirileri aşıp kendini geliştirmeyi başarmışa benziyor.

       Capcom’un özellikle 2017 yılında piyasaya sürdüğü Resident Evil 7’yle birlikte birçok oyuncunun gönlünü kazanarak pozitif dönüşler alması en büyük etkenlerden birisi oldu. Oyun sektörü açısından çok hareketli geçen 2019 yılının Aralık ayında ki istatistikler baz alınarak hazırlanan Platinum Titles, şirketin ne kadar başarılı işler başardığını gözler önüne seriyor. Yayınlanan listede birinci sırada bulunan Monster Hunter: World, 2019 yılının Eylül ayından beri yaklaşık olarak 800 bin adet satarak satışlarını 14.9 milyona çıkarmış durumda.

     Oyun dünyasının en önemli serilerinden birisi olan Resident Evil’in son yıllardaki satış rakamlarında ki kötü gidişatı Capcom’un 2017 yılında piyasaya sürdüğü Resident Evil 7 ile son buldu. Oyunun piyasaya sürülmesinin üstünden üç yıl geçmesine rağmen 200 bin adet daha satarak toplam satış rakamlarını 7 milyona çıkarttı. Açıklanan listede birinci sırada serinin beşinci oyunu olan 7.6 milyon satış rakamıyla Resident Evil 5 ve 7.4 milyon satış rakamıyla Resident Evil 6 bulunuyor. Oyuncular tarafından her ne kadar beğenilmese de serinin en çok satan iki oyun olması şaşırtan bir detay.

      Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen ve oyuncuların büyük beğenisini kazanan Resident Evil 2 Remake, 2019 yılının Eylül ayından beri 280 bin adet satarak toplam satış rakamlarını 5.8 milyona çıkartmış. Bu başarısıyla da yayınlanan Platinum Titles listesinde 6.sırada yer aldı. Listenin bir başka şaşırtan oyunu ise 1998 yılında geliştirilip, piyasaya sürülen Resident Evil 2 yer alıyor. Resident Evil 2, 4.96 milyon satış rakamıyla 7.sırada yer alıyor.

     Capcom’un başarılı olduğu bir diğer oyun ise Devil May Cry 5 oldu. 2019 yılının Eylül ayından bu yana 500 bin adet satarak 3.1 milyon satış rakamında ulaşmış durumda.

Capcom Tarafından Yayınlanan Satış Rakamlarında 1 Milyonu Geçen Oyunlar Listesi

Capcom Tarafından Yayınlanan Satış Rakamlarında 1 Milyonu Geçen Oyunlar Listesi