Capcom, Dino Crisis, Breath of Fire, Onimusha ve Diğer Franchise’ların Canlandırılması Gerekip Gerekmediğini Bilmek İstiyor

Capcom, Dino Crisis, Breath of Fire, Onimusha ve Diğer Franchise’ların Canlandırılması Gerekip Gerekmediğini Bilmek İstiyor

Son zamanlarda Capcom şirketi, hayranlarına bir anket gönderdi ve bu ankette bazıları eski, devre dışı kalmış Capcom franchise’larının potansiyel yeni bölümlerine (veya yeniden yapımına) odaklanan on soru sordu. Özellikle şunlardan biri: “Capcom oyun serileri arasında (yan oyunlar dahil) – bir devam oyunu veya yeni bir oyun olarak görmek istediğiniz var mı?”. Listede, Dino Crisis, Onimusha, Okami, Dead Rising, Darkstalkers, Breath of Fire ve Lost Planet gibi franchise’lar bulunuyor.

Bir başka soruda ise: “Tamamen yenilenmiş, modern teknolojiler kullanılarak, karakter tasarımı ve hikaye sunumu dahil olmak üzere hangi oyunu görmek istersiniz?” Olası seçenekler arasında – Onimusha 1, 2 ve 3; Ace Attorney 1, 2 ve 3; Breath of Fire 1, 2 ve 3; Mega Man 1, 2 ve 3; Final Fight bulunuyor.

İlginç olan, anketin sondan bir önceki sorusunda “Şirkete hangi başka taleplerde bulunmak istersiniz?” ve biri “Eski IP’leri yeniden başlatın!” şeklinde bir yanıt seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte, başka bir seçenek “Daha fazla orijinal oyun çıkarın, devam oyunları değil!” diyerek hepsini kapsıyor.

Bilindiği gibi, Capcom hayranların fikirlerini anlamak amacıyla anketler gönderiyor ve şirket gerçekten böyle anketlerin sonuçlarını dikkate alıyor – ancak bu sonuçların Dino Crisis veya Breath of Fire gibi yeni bir oyun göreceğimiz kararı üzerinde ne kadar etkili olabileceği başka bir konudur.

Bunun yanı sıra, Capcom’un Resident Evil yeniden yapımını sürdürme niyetini doğruladı, bu yüzden şirket gerçekten gelecekte kataloğunu genişletmek için zengin olanaklarını kullanmayı amaçlıyor.