Capcom, Dragon’s Dogma 2’deki mikro işlemler ve “Yeni Oyun” seçeneğinin olmamasıyla ilgili resmi açıklamayı yayınladı.

Capcom, Dragon’s Dogma 2’deki mikro işlemler ve “Yeni Oyun” seçeneğinin olmamasıyla ilgili resmi açıklamayı yayınladı.

Capcom şirketi, Valve platformunda oyuncu derecelendirmelerinde “karışık” sonuçlara yol açan Dragon’s Dogma 2 oyunundaki tartışmalı mikro işlemler ve oyun performansı sorunları hakkında PC oyuncularının tepkisine cevap verdi.

Daha önce bahsettiğimiz gibi, Dragon’s Dogma 2 şu anda ilk günden itibaren tek oyunculu bir rol yapma oyununda oyuncuların 70 dolar ödeyerek gerçek parayla faydalı eşyalar satın almasına izin veren mikro işlemler nedeniyle yoğun tartışmalara neden olmaktadır.

Ayrıca, Dragon’s Dogma 2 güçlü bilgisayarlarda dahi performans sorunları yaşamaktadır, özellikle kare hızı konusunda.

Şimdi, Steam’deki Dragon’s Dogma 2 oyuncularına yönelik yapılan bir açıklamada Capcom bu tepkiye yanıt verdi ve şunları belirtti: “Bu konuda topluluktan birçok yorum aldığımız için aşağıdaki sorunları size bildirmek istiyoruz. Bu oyunun çıkışını sabırsızlıkla bekleyen herkese, yaşadığınız rahatsızlıktan dolayı içten özür dileriz”.

PC oyuncularına yapılan açıklamada Capcom, oyunda elde edilebilecek tüm öğeleri listeledi:

  • Karakter görünümünü değiştirme sanatı
  • Bireyin niteliklerini değiştiren Derinlik Ruh oynatma
  • Teleport için geri dönüş noktası Kristal
  • Canlandırma taşı (ölülerin canlanması)
  • Derinlik Ruh kristalleri 500 / 1500 / 2500.
  • Hapishane anahtarı
  • Harpy tutsaklıkçısı duman bombası.

Bu sayede Capcom, bazı oyuncuların çıkış tarihinden bu yana iddia ettikleri gibi, tüm bu öğelerin oyun içi normal süreçte elde edilebileceğinin altını çiziyor. Ayrıca, tüm bu mikro işlemlerin son yıllardaki diğer Capcom oyunlarından farklı olmadığını vurguluyorlar. DMC5’te orb satılırken ve Resident Evil’da sağlık spreyleri satılırken de aynı şekilde yapıldı.

Diğer yandan, Capcom PC performans sorunlarına ilişkin bir uyarıda bulundu ve Dragon’s Dogma 2’nin çok sayıda karakterin aynı anda sahnede olması durumunda işlemcilere aşırı yük getirdiğini tekrarladı. Capcom, sorunları araştırdığını ve en öncelikli yamalarda kilit sorunları çözmeye başlayarak kısa süre içinde yayınlanacak yamalara odaklandığını belirtti.

Capcom, Steam sürümü için yeni bir oyun başlatma seçeneğinin eklenme olasılığını incelediğini belirtti.

“Steam sürümüne mevcut oyunları sıfırlayarak yeni bir oyun başlatma seçeneği eklemeyi düşünüyoruz. Daha fazla ayrıntıyı paylaşacağız.”

Şu anda “Yeni oyunu başlat” olan tek yol kayıtları silmek veya Hiçbir ödeme DLC’si “Yeni Oyun” başlatma seçeneği mevcut değil.