CAPCOM PC Platformunu Artık Daha Fazla Önemsiyor

CAPCOM PC Platformunu Artık Daha Fazla Önemsiyor

Capcom, Street Fighter, Mega Man ve Resident Evil gibi ikonik oyunlara sahip, efsanevi bir geliştiricidir ve çeşitli oyun türleriyle nesiller boyu oyuncuları eğlendirmeye devam ediyorlar. Şimdiye dek PC oyunlarına pek odaklanmadılar, Xbox ve PlayStation gibi konsollara daha fazla ilgi gösterdiler.

Ancak yakında işler değişebilir. Capcom’dan COO Haruhiro Tsujimoto geçtiğimiz günlerde şirketin daha önce PC platformuna odaklanmak istediğini ve bu pazarı geçmişte göz ardı ettiklerini hissettiğini açıkladı.

Lansman tarihleri daha sonra olmasına rağmen, Capcom için PC satışları iyi geçti. En son, 2018 Ağustos’unda tekrar platformda başlatılan Monster Hunter: World, PlayStation 4 ve Xbox One’ın piyasaya sürülmesinden bir buçuk yıl sonra olağanüstü iyi performans gösterdi. Aslında, “beklentileri fazlasıyla aştığı” söylendi. Ve bununla birlikte, Resident Evil 2’nin yeniden yaratılması için iyi bir rakam olarak göründüğü gibi, şirket yıllardır kaçırdığı büyük bir pazar olduğunu düşünüyor.

 

Tsujimoto, yeni bulunan bu fan tabanına daha fazla odaklanmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Dijital stratejinin geliştirilmesinde görünene göre, PC platformunun yaygınlaşması göz ardı edilemez. PC versiyonlarının ana başlıklarımızdaki satış oranı her geçen yıl artmakta ve satışları önemli bir platform olarak daha da genişletmek için çaba göstereceğiz.”

Capcom, yakın zamanda Monster Hunter: World ve Resident Evil 2 arasında iki büyük hit yaptı ve yakın zamanda momentumlarını durdurmayı planlamıyorlar.  8 Mart’ta, bu cumadan bir hafta sonra piyasaya sürülmesi planlanan Devil May Cry ile Capcom’un hit sayısının artmaya devam edeceği varsayılabilir.

 

PC oyunlarına daha fazla odaklanmak için yapmayı planladıklarına gelince; Belirsiz. Bu, kesinlikle bu platform için başlıkları göreceğimiz anlamına mı geliyor? Oyun için daha iyi bağlantı noktalarına veya platformda daha önce yayımlanan sürümlere odaklanmalarını görebilir miyiz? Önümüzdeki birkaç yıl boyunca geliştiricinin ne yaptığını bekleyip görmemiz gerekecek, ancak bu kesinlikle Capcom için iyi bir hareket.