Capcom, tarihindeki ilk öğrenci girişimini duyurdu – Capcom Games Competition, katılımcıların, son Resident Evil bölümleri, Dragon’s Dogma 2 ve diğer projeler için kullanılan ünlü RE Engine motorunda oyun geliştirebilecekleri bir yarışma. İlginç olan şu ki, yayıncı popüler Unreal Engine 5 veya diğer evrensel araçların tanıtımıyla ilgilenmiyor, şirket yalnızca kendi teknolojik çözümlerini geliştirmeyi ve eğitmeyi amaçlıyor.
Yarışma kapsamında, 18 yaşını doldurmuş Japonya’daki üniversite ve meslek okulları öğrencileri 20 kişiye kadar takımlar oluşturabilecek. Her takım, bulut teknolojilerine dayalı geliştirme araçlarına erişim ve Capcom’un profesyonel geliştiricilerinin desteğine sahip olacak. Katılımcılar altı ay boyunca bir oyun projesi üzerinde çalışacaklar.
Konkursun ana özelliği, en iyi oyunların ticarileştirilebilmesi, üstelik oluşturulan projeler üzerindeki hakların yazar takımlarında kalması. Bu, genç geliştiricilere profesyonel oyun endüstrisine bir yol açıyor.
Capcom, yarışmanın amacının video oyun endüstrisini güçlendirmek ve kurumsal sosyal sorumluluğu desteklemek olduğunu vurguluyor. Katılım başvuruları 9 Aralık 2024 tarihinden itibaren 17 Ocak 2025 tarihine kadar kabul edilecek.
Capcom’un bu aktivitesi, yayıncının RE Engine motorunu diğer stüdyolar için genel erişime açmaya hazırlandığına dair bir işaret olabilir. Muhtemelen Unreal Engine 5 ile rekabet edemeyecek olsa da, indie geliştiriciler için iyi bir alternatif olabilir.