Capcom’ın Pragmata hakkında içeriden gelen yeni ayrıntılar paylaşıldı

Capcom’ın Pragmata hakkında içeriden gelen yeni ayrıntılar paylaşıldı

Capcom’un gelecekteki oyunu Pragmata hakkında resmi bilgilerin yayınlanmasından bu yana bir süre geçti ve bir sızıntı, oyun hakkında yeni bilgiler paylaştı. Resident Evil serisi ve Capcom’un arka planı hakkında bilgi veren tanınmış kaynak Dusk Golem, oyunun hikayesi hakkında ek detaylar paylaştı:

Pragmata, Ay’ın başarısız bir şekilde kolonize edilme girişiminde yaşayan iki robot hakkında anlatılıyor. Ay, robotlar ve yapay zekanın ele geçirmesinden sonra terkedildi ve insanlar sadece Dünya’da onlarla iletişimi kesmeyi tercih ettiler, sorunu tamamen çözmek yerine. Oyun, robotların insanlaşmaya başlamasına neden olan robot evrimine sahip iki robotu kontrol etmemizi sağlıyor, bu robotlar Dünya’ya gitmeyi hayal ediyorlar.

Son Pragmata haberleri geçen yıl Haziran ayında Capcom Showcase etkinliğinde alındı. Etkinlikte oyunun yeni bir fragmanı gösterildi ve ne yazık ki, oyunun çıkış tarihinin gecikeceği doğrulandı. Başlangıçta Pragmata’nın 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak şu anda resmi bir çıkış tarihi yok. Oyunun muhtemelen 2025, 2026 veya 2027’den önce piyasaya sürüleceği tahmin edilebilir, son seçenek oldukça olası görünüyor. Pragmata’nın PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC için planlandığını ve türünün aksiyon-macera olarak sınıflandırıldığını biliyoruz, Dusk Golem da basitçe “Evet, bu bir hikaye tabanlı aksiyon oyunudur” dedi.

Gecikme açıklamasıyla birlikte Capcom, oyuncuların oyunun çıkışını beklediğini özür dileyerek, “Nihai ürünün beklentilerinize değer olacak şekilde yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.