CBS, L.A. Confidential Filmini TV Serisi Olarak Geliştiriyor

CBS, L.A. Confidential Filmini TV Serisi Olarak Geliştiriyor

L.A. Confidential

L.A. Confidential

CBS, Variety’e göre James Ellroy‘un 1990 noir romanı L.A. Confidential’ı temel alan bir televizyon dizisi geliştiriyor. L.A. Confidential TV dizisi, 1997’de hit filmi yapan Oscar ödüllü Arnon Milchan tarafından üretilecek. New Regency adlı şirketin yanı sıra Jordan Harper (Gotham), Lionsgate Television ve CBS Television Studios’la birlikte çalışılacak. Serinin bildirildiğine göre, üç cinayet dedektifi, bir kadın muhabir ve bir Hollywood oyuncusu aralarındaki ilişki ele alınacak. 

L.A. Confidential, 1997’de bir film olarak üretildi ve Guy Pearce, Kim Basinger, Russel Crowe, Kevin Spacey, James Cromwell ve Danny DeVito rollerini üstlendi. Curtis Hanson tarafından yönetildi. Film dokuz Oscar adaylığı aldı. Basinger, rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü (Oscar)‘nü kazandı. Film Hanson ve Brian Helgeland için En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödül aldı. 

Ellroy, 1940 ve 1950’lerin Los Angeles’ı ile ilgili “L.A. Dörtlüsü” nü yazdı. The Black Dahlia, The Big Nowhere ve White Jazz da romanda yer aldı. Kitabın resmi açıklaması ise şöyle: L.A. Confidential epik “noir”, The Black Dahlia’nın en çok satan yazarı tarafından şaşırtıcı bir detay ve kapsamın suç romanı. Korkunç bir kitlesel cinayet, yasanın her iki tarafında mağdurların ve kurbanların yaşamlarını istila eder. Üç avukat ölümcül bir helezonda yakalanıyor, sadakati ve cesareti test eden bir kabus ve merhamet göstermiyor, hayatta kalanlara yardım etmiyor. 

L.A. Confidential’a dayalı bir TV dizisi fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kimler oynamalı; görüşlerinizi forum sayfamızda belirtebilirsiniz