CD Projekt geliştiricilerinin üçte iki’si şu anda çalışıyor, Witcher 4 üzerinde çalışıyor, personel hedefine ulaşıldı.

CD Projekt geliştiricilerinin üçte iki’si şu anda çalışıyor, Witcher 4 üzerinde çalışıyor, personel hedefine ulaşıldı.

CD Projekt’in çalışanlarının üçte ikisi şu anda “Cadı Avı” serisinin yeni oyunu üzerinde çalışıyor, kod adı Polaris. Yayıncının 2023 mali yılı gelir konferansı sırasında ortaya çıktığı gibi, geliştirme ekibi şu anda 403 çalışana sahip.

CEO Michał Nowakowski, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’nin piyasaya sürülmesinden sonra bu oyun üzerinde çalışan personel sayısının 17’ye düştüğünü ve diğerlerinin farklı projelere dağıtıldığını açıkladı.

“Polaris ekibi ise hedef üretim aşamasına geçiş için uygun boyuta ulaşarak 400’den fazla geliştiriciye ulaştı,” dedi Nowakowski, “Bu, ikinci yarı için planlandı.”

CD Projekt tarafından geliştirilen “Cadı Avı” yan oyunu Project Sirius üzerinde çalışan ekip, The Molasses Flood tarafından yönetiliyor ve son CD Projekt güncellemesinden bu yana boyut olarak değişmedi ve hala yaklaşık 40 çalışana sahip.

Ocak ayında CD Projekt CEO’su Adam Kiciński, dördüncü ana “Cadı Avı” oyunu Polaris’in üretim aşamasının bu yıl başlayacağı umudunu dile getirdi. Geçen yılın mayıs ayında CD Projekt, yeni bir üçlemesinin ilk oyunu olacak oyunun araştırma aşamasını tamamladığını ve önbellek üretim aşamasına geçtiğini doğruladı.

Geçen yılın kasım ayında şirket, projenin yaklaşık 330 geliştirici tarafından geliştirildiğini ve bu sayının onu CD Projekt’in en büyük geliştirici ekibi yaptığını açıkladı. “Yılın ortasına gelindiğinde projede yaklaşık 400 kişinin çalışıyor olmasını isterdik,” dedi Kiciński o zamanlar, ve şimdi bu hedefe ulaşılmış durumda.