CD Projekt RED Başkanı, Project Hadar’ın Japon temalı bir korku oyunu olmadığını belirtti.

CD Projekt RED Başkanı, Project Hadar’ın Japon temalı bir korku oyunu olmadığını belirtti.

Stüdyo CDPR tarafından kod adı Project Hadar olan yeni IP’nin psikolojik bir korku oyunu, hikayesi feodal Japonya’ya dayanan bir tür olduğu söylentileri konusunda, CDPR’nin yöneticilerinden biri Twitter’da bunları yalanladı.

Mihal Novakovski adlı CD Projekt RED’in CEO’su, Hadar üzerine yapılan spekülasyonlara yanıt verirken, ortaya atılan teorilerin sadece birini reddetti. “Sadece şunu söyleyebilirim ki, bu kesinlikle feodal Japonya’da psikolojik gerilim oyunu DEĞİL ;)”, dedi. “Zamanı geldiğinde sırrı açıklayacağız. Endişelenmeyin :)”.

Projeleriyle ilgili olarak şu anda pek bir şey bilinmeyen Project Hadar’ın, CDPR’nin gelişmekte olan birçok projesi arasında yer aldığını biliyoruz. Phantom Liberty’nin piyasaya sürülmesinin ardından ve Cyberpunk 2077 üzerinde çalışmalar sona erdikten sonra CDPR’nin dikkati “büyük bir kısmı” devam eden devam oyununun geliştirilmesine yoğunlaşmıştı. Yeni “The Witcher” oyunu yeni bir üçlemenin başlangıcını yapacak ve ayrıca Project Sirius adlı yan ürün ve ilkinin yeniden yapımı olan bir spin-off gelmekte. Bu yeniden yapım, The Witcher 4’te kullanılan teknolojileri içerecek. Ve sonunda, Project Orion adlı Cyberpunk 2077 devam oyunu.

Project Hadar’ın CDPR’nin yoğun programına nasıl dahil olduğu kesin olarak bilinmiyor, ancak teknik olarak 2021’den beri geliştirildiği biliniyor. Bir süredir hakkında hiçbir şey duyulmamış olabilir; ancak hala geliştirildiği ve CDPR’in feodal Japonya’daki korku oyunu olasılığını projeler listesinden çıkarmadığı biliniyor.