CD Projekt RED, PlayStation’da işini kaybeden herkese katılmalarını öneriyor

CD Projekt RED, PlayStation’da işini kaybeden herkese katılmalarını öneriyor

Son zamanlarda oyun endüstrisi zor bir dönemden geçiyor. Şirketler yeniden yapılanmalar yapıyor ve tasarrufa yöneliyor, bu da birçok geliştiricinin işini kaybetmesine neden oluyor. Son kısıtlama dalgası PlayStation stüdyosunda gerçekleşti ve 900’den fazla kişi işten çıkarıldı. Durumu Cyberpunk 2077’nin baş tasarımcısı ve CD Projekt RED’in yardımcı yürütme direktörü Pavel Sasko da yorumladı.

X ağındaki gönderide Sasko, oyun endüstrisindeki işten çıkarmaların “gündelik rutin” haline geldiğini belirtti. Ayrıca, Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games ve Firesprite’dan işlerini kaybeden geliştiricilere başsağlığı diledi. CD Projekt RED temsilcisi ayrıca kısaltılan kişileri, Polonyalı şirkette çalışmaya başlamaları konusunda çağırdı.

Sasko’nun gönderisine CD Projekt RED’in iş ilanları sayfasının bağlantısını da ekledi. Şu anda Polonyalı stüdyo, Project Sirius üzerinde çalışacak pazarlama uzmanları ve seviye tasarımcısı gibi uzmanlar arıyor. Cyberpunk: Project Orion geliştiricileri ise başlıca senarist, baş yapımcı, görev tasarımı baş uzmanı, seviye tasarımı baş uzmanı ve sistem tasarımı baş uzmanı arıyor.

PlayStation Studios’tan işten çıkarılanlardan birinin bu teklifi kabul edip CD Projekt RED’e özgeçmişini göndermesi mümkün. Kesinlikle böyle ekiblerde çalışma deneyimi, The Witcher 4 veya Cyberpunk Orion’un yaratılmasına değerli bir katkı sağlayacaktır.