CES 2020, Playstation 5 İçin Hareketli Geçti

CES 2020, Playstation 5 İçin Hareketli Geçti

    Geçtiğimiz saatlerde düzenlenen, dünyanın en büyük ve en önemli tüketici elektroniği fuarı olan CES 2020’de birçok teknoloji meraklısını heyecanlandıracak gelişmeler yaşandı. Özellikle Sony’in Playstation 5 için yaptığı sunumlar ve verdiği detaylar en dikkat çeken detaylardan birisi oldu. 

   Sony’in Playstation 3’ten beri tercih ettiği logoyu, yeni geliştirdiği Playstation 5’te de kullanılacak. İki logo tam olarak aynı olmasa da büyük benzerlikler mevcut. Bunun haricinde Playstation 5 için çok fazla bilgi vermeyen Sony, geçtiğimiz aylarda resmi olarak açıklanan teknik özellikleri daha detaylı bir şekilde sundu.

  

      Sony’in büyük merakla beklenen yeni oyun konsolu Playstation 5, genel olarak tasarım ve donanımsal özellik olarak gizemini korusa da CES 2020’de birkaç detayı ortaya çıktı. Yetkililerin düzenlediği sunumda yeni konsolun inovatif özelliklerini ön planda tutuldu. Playstation 5’in yeni geliştirilen 3D ses teknolojisine sahip olacağını belirten yetkililer, bunun yanı sıra Dualshock 5’te yer alacak olan Haptic özellikli tetik tuşlarını da tanıttı.

     Bunların yanı sıra son aylarda en çok konuşulan konularından birisi olan SSD teknolojisine de değinen Sony’nin CEO’su Jim Ryan, Playstation 5’in daha önce çıkarttıkları oyun konsollarından çok daha hızlı olacağını belirtti. Ayrıca bünyesinde donanım tabanlı Ray Tracing özelliğini de barındıracak olan Playstation 5, gizemini korumaya devam ediyor.