Çıktıkları Günden Bugüne Süper Gelişim Gösteren 10 Oyun

Çıktıkları Günden Bugüne Süper Gelişim Gösteren 10 Oyun

İyi bir şarap ya da Matthew McConaughey’nin filmografisi gibi, bazı oyunlar sadece zamanın geçmesiyle gelişti. Endüstrideki gelişimleri, mevsim geçişleri, indirilebilir içerik ve ön sipariş bonusları dönemini daha da ileri götürdüğü için, oyuncuların lansman gününden uzun bir süre sonra sürekli oynamaya devam etmesi sözünü yerine getirenler arasından seçkin bir kaç başlık başı çekmekte.

Aşağıdaki oyunların her biri, piyasaya çıktıktan sonra geliştirildi ve süslendi. Geliştiriciler oyunun ilk versiyonuna harcadıkları enerjinin aynısını harcayarak bu işi yaptılar. Doğal olarak, bunların çoğunluğu çok oyunculu oyuna odaklanmış, ancak yaşlanmanın şahane bir şekilde çevrimiçi dünyaya özgü olmadığının kanıtı olarak, burada bir kaç tane tek oyunculu oyun da var.

Battlefield 4

Başlangıçta 2013’te PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürüldü.

Battlefield 4’ün piyasaya sürülmesinde karmaşık bir şeyler olduğu gerçeğini öncelikle söylemeliyiz. Ekim 2013’teki çıkışını izleyen ilk birkaç ay boyunca, çok tehlikeli bir netcode, her platformda her tür bağlantı problemini oluşturdu; bu da oyuncuları şaşkına çevirdi. Bununla birlikte, bu kötü başlangıçın ardından DICE, Battlefield 4’ü tam anlamıyla kanatları altına aldı ve tadilat yapmaya başladı.

Hemen yakın tarihe geldiğimizde geçen sene, stüdyo, Battlefield 4’ün mükemmel geliştirme paketlerinin hepsini oyuna sahip olan herkes için tamamen ücretsiz hale getirerek Battlefield 1’in çıkışını kutladı. Oyuncuların bu kampanyayı elde etmesi için yalnızca sınırlı bir süre vardı, ve oyuncular bunu yaptıklarında 60 dolardan fazla olan çok oyunculu içeriği, hiçbir ücret ödemeksizin sahip olabiliyorlardı. Battlefield 4, bugün hala aktif bir çevrimiçi topluluğa sahip ve DICE’ın oyuncularına karşı hizmetine olan bağlılığı (müşteri servisinden söz etmiyorum bile), bu kadar kısa bir sürede nasıl işleri değiştirebildiklerini açıklar nitelikte.

Overwatch


Başlangıçta 2016’da PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürüldü.

Blizzard ve geçmişi hakkında bilgi sahibi iseniz, stüdyonun post-launch içerikte usta olduğunun bilincinde olmanız gerek ve Overwatch, küratörlük becerilerini daha da kanıtlar nitelikte. Oyun bir yıldan az bir süredir piyasada, ancak çekirdek tecrübeye önemli derecede ince ayarlar ve ayrıntılar kazandıran tüm dengeleme güncellemelerinden bahsetmemekle birlikte, gerçek bir hazine sandığının değerine sahip yeni kahramanlar, haritalar, oyun modları, kozmetik ürünler ve mevsimlik etkinliklerden yararlandı. Blizzard’ın oyuncularına verdiği değer ve sonu gelmeyen ve ücretsiz sağladığı içerikleride göz önüne alındığında, Overwatch’ın gelecek on yıl boyunca ve hatta ötesinde oynanmaya devam etmesinin birçok kişiye sürpriz olmayacağını düşünüyorum.

Elder Scrolls Online


Başlangıçta 2014’te PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürüldü.

MMO’nuzu iyileştirmek ve topluluğa yeni oyuncular getirmek istiyorsanız, muhtemelen abonelik ücretini kaldırmanız iyi bir yöntem olacaktır.. Zenimax Studio’nun The Elder Scrolls Online ile 2015 yılında yaptığı tam da bu, oyun için önemli bir dönüm noktasının başlangıcını işaretleyerek, 2014’te kayda değer bir çıkış sonrasında geri dönüş yolunu açtı. Zenimax, son yıllarda oyuncunun geri bildirimlerini yakından dinledi ve role-playing bir oyun olarak daha kullanıcı dostu ve esnek hale getirmek için belirli bir çaba göstererek temel ESO deneyimine yönelik kapsamlı sistematik değişiklikler yaptı. Örneğin, geçen yılki One Tamriel güncellemesi, herhangi bir karakterin seviyesi, ittifakı veya ırkına bakılmaksızın diğer oyuncularla herhangi bir bölgeden keyif almasına izin vererek oyuncu keşifleriyle ilgili önceki kısıtlamaları kaldırdı. One Tamriel, The Elder Scrolls Online’ın başarısına devam eden yolda adeta büyük bir mihenk taşıydı, ancak özellikle Morrowind’ın geliştirmesi bir süre uzak kalsanız bile oyuna geri dönmenizin pek çok nedeninden birini temsil ediyor.

Destiny


Orijinal olarak 2014’te PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One’da piyasaya sürüldü.

Bungie’nin Destiny için söyledikleri “on yıllık plan” ın tüm fısıltıları ve şamataları bittikten sonra, son duyurular olayı nihayet şekillendirdi. Elbette, orijinal Destiny, on yıl boyunca sürdürebilecek kadar çok çeşitlilik göstermiyor, oyunun evrimini üç yıllık ömrü boyunca düşünmek yine de etkileyici. Bungie’nin geliştirmeleri, güncellemeleri ve mekanik yenilemelerini istikrarlı bir şekilde sergilemesi, stüdyonun aktif topluluğuna bağlılığının sağlıklı bir yansımasıdır ve bunun sonucuda 2014’ten çok daha aerodinamik ve eğlenceli bir deneyim demektir. 

The Witcher 3: Wild Hunt

Başlangıçta 2015’te PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürüldü

Bu listede yer alan başlıklardan bazılarının aksine The Witcher 3, çıktığı günden beri bir başyapıttı ancak CD Projekt Red, yüce beklentileri karşılamaktan memnun kalacak kişiler değildi. İki oyunun iki geliştirmesi olan Hearts of Stone ve Blood and Wine, Geralt’ın maceralarının hepsinde en unutulmaz olayların başında geliyor; profesyonel canavar avcısını yeni yeteneklerle donatıyor, anlatılmayan topraklara götürüyor ve sizi her tür ilginç karakter ve kötü adamla yüz yüze getiriyor. CD Projekt Red’in, oyuncunun geri bildirimine yanıt olarak oyunun envanter sistemini ve kullanıcı arayüzünü tamamen yeniden işleme sokmadan önce The Witcher 3’ün ilk aylarında on adet bedava indirilebilir içeriği sunduğunu da unutmayalım. Mükemmeliğe yakın üzerine kurulmak kolay bir iş değil, ancak Witcher 3: Wild Hunt, güvenle çıtayı yükselterek tek oyuncu geliştirme paketleri için yeni bir yüksek standart belirledi.

Splatoon

Başlangıçta 2015 yılında Wii U’da piyasaya sürüldü.

Splatoon ilk önce 2015 yılında sahneye çıkıp genelde olumlu bir tepkiyle karşılandı, ancak birçok oyuncu oyunu piyasaya sürüldüktenken sonra temel içerik eksikliğinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Nintendo, gelecekte cömert ücretsiz içerik ve itibar sağlayıp,oyuncuları bu kaygılardan kurtaracağına söz verdi ve bir sonraki yıl boyunca Splatoon büyük ölçüde geliştirildi. Kasım ayına gelindiğinde, oyun sekiz yeni çok oyunculu harita ve çok fazla silah ve kozmetik eşyayla güncellendi. Nintendo, Ağustos 2015’te level sınırını yükselten, özel ve sıralama karşılaşmalarını  seçeneklere dahil eden devasa bir güncelleme yayınlayarak Splatoon’u da pekiştirme konusunda çok çalıştı ve hatta süper müzikler bile ekledi. Nintendo’nun bu oyunu gelecekte dahada geliştirmesini umuyoruz.

Rainbow Six: Siege


Başlangıçta 2015’te PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürüldü

Ubisoft’un taktik çevrimiçi çatışma oyunu Rainbow Six: Siege halen rekabetçi çok oyunculu silahlı oyun piyasasında olmanın 2. yılının keyfini çıkarıyor ve oyunun başarılı topluluğu halen güçten düşmemiş durumda. Siege talihsiz bir dizi mikro işlemlerle engellenirken bile, Ubisoft oyuncularına kalite ve nicelik bakımından etkileyici olan yeni harita ve operatörlerin sık eklenmesi ile yatırım yapmaya devam etmiştir. Siege ilk kez 2015’te raflara girdiğinde, Ubisoft oyuncu geribildirimini dinleme, oyun verilerini izleme ve deneyimi geliştirme konusunda öneriler sunan 80 kişilik ekip kurdu. Sonuç olarak, Siege sadece zaman geçtikçe daha da iyi olmaya devam ediyor ve Ubisoft oyun çıktıktan sonra büyük bir yol katetmiş oldu.

Grand Theft Auto 5

Başlangıçta 2013’te PS3 ve Xbox 360’da piyasaya çıktı. Artık PS4, Xbox One ve PC’de mevcut.

Hala çoğu insan o zor Grand Theft Auto 5 hikaye güncellemelerini bekliyor olabilir. Rockstar’ın ödüllü eserinin orijinal çıkış tarihi 2013’ten bu yana ne kadar ileri gittiğini inkâr edebilmek için bahanemiz yok. Grand Theft Auto Online, kararsız, kısmen karmakarışık bir kaos arenasıydı, şimdilerde ise Rockstar tarafından son üç yılda oyuna eklenen birçok görülecek ve yapılacak şey ile dolu. Dahası Grand Theft Auto 5’in PC’de oynanabilir olarak piyasaya sürülmesi, Xbox One ve PS4, oyun deneyimini tamamen yeniden tanımlayan bir oyuna yeni bir soluk getiren birinci kişi modu ile birlikte sunuldu. Bu da Los Santos’un her sokağına ve sokağına nüfuz eden yeni grafik geliştirmelerden zevk almanızı sağlıyor. GTA5’in, bugünde en çok satan eserlerden biri olmaya devam etmesinin bir nedeni var ve başarısının sırrını tetikleyen güç çok verici bir oyun olması.

Final Fantasy 14

Başlangıçta PC’de 2010 yılında piyasaya sürüldü. PS4 vePC’de şuan mevcut.

Final Fantasy 14 Online 2010’da ilk büyük çıkışı yaptığındatekrarlayan oyun ve sığ ilerleme mekaniği ile gelmişti. Oyunun durumu o kadarbozuktu ki, Square Enix çevrimdışı almaya ve çizim tahtasına dönmeye kararvererek, tüm deneyime yerinden başladı ve 2013’te yeniden adlandırılarak FinalFantasy: A Realm Reborn ismini aldı. Sonraki ürün öncekine kıyasla büyük birgelişme gösterdi ve A Realm Reborn, oyuncularını çok yönlü bir dövüş sistemi,güzel hazırlanmış dünyalar ve gerçek ilginç öykü anlatma anlarıyla meşgulolmaya hala devam ediyor. Final Fantasy 14’ün dramatik ve uzun süren gelişimi,oyunların en büyük geri dönüş hikayelerinden biri ve A Realm Reborn olup mutlusona ererek tamamlanmıştır.

Minecraft

Başlangıçta PC’de 2011’de piyasaya sürüldü. Artık insanlığa tanıtılmış hemen hemen her platformda bulunmakta.

Son sekiz yılda Minecraft, küçük,zar zor oynanabilir bir oyun olmaktan tüm zamanların en popüler ve en sevilen oyunu olmayı başardı; bu nedenle çekirdek oyunun kendisinden çok daha önce değiştiğini söylemek daha iyi olur. Her gelişme olumlu değil (oyunun fiyatı yavaş yükseldi ama sürekli yıllar içinde artmaya devam etti), ancak Minecraft artık lisanslı eklenti paketleri ve kullanıcı tarafından oluşturulan modlar, özel çok oyunculu seçenekler, sanal gerçeklik desteği , Eğitim Sürümü, Hardcore Modu, Macera Modu, Savaş Modu ve daha bir çok özelliğiyle iftihar etmekte.. Oyun, Apple ve Android aygıtlarındaki Cep Sürümü de dahil olmak üzere varolan hemen hemen her mevcut platformda oynanabiliyor. Minecraft’ı bir arkadaşınızla çevrimiçi olarak nasıl oynayacağınızı bulmak ve denemek için internet forumlarına harcadığınız saatleri hatırlıyorsanız, o zamandan beri oyunun ne kadar ilerlediğini takdir edersiniz.