Çin Hükümeti Çocukların Oyun Oynama Sürelerine Kısıtlama Getirdi

Çin Hükümeti Çocukların Oyun Oynama Sürelerine Kısıtlama Getirdi

Çin’de gençleri oyun bağımlılığından korumak için yeni kısıtlamalar getirildi. Geçtiğimiz salı yürürlüğe giren bu yasaklama, 18 yaş altı gençlerin 08:00-22:00 saatleri arasında veya günde 90 dakikadan uzun süre oyun oynamalarına kısıtlama getirildi.

 Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi geçen salı çıkardığı kanunda oyun bağımlılığı ve artan miyopluk gibi sorunlar yüzünden yeni değişiklikler duyurdu.  Açıklanan duyuruya göre oyun oynama saatlerine gelen kısıtlama haftanın 7 günü,  90 dakikalık oyun süresine gelen kısıtlama ise Pazartesi-Cuma günleri arasında geçerli. Cumartesi-Pazar ise çocuklara oyun oyun oynamalarına günde sadece 3 saat izin verilecek. 

    Aynı zamanda çevrimiçi oynadıkları oyun hesaplarına  gerçek adlarını ve kimlik bilgilerini kullanarak kaydolmaları gerekecek. Oyun oynama sürelerine getirilen kısıtlamanın yanında DLC ve mikro ödemelere harcanan paralar için de yeni önlemler alındı. Yapılan yeni düzenlemeye göre oyuncuların, oyunlara harcadıkları ücretler belli bir tutarı geçemeyecek. 28 ila 57 dolar arasında değişecek olan ödemeleri geçen ödemeler yapılamayacak. 

   Yeni düzenleme ne kadar birçok kesim tarafından sert olarak değerlendirilse de aslında günümüzdeki bağımlılıkları göz önünde bulundurduğumuzda mantıklı bir düzenleme oluyor. Zaten belli bir süredir belli başlı oyun sağlayıcılar, Çin’de bu tarz kısıtlamalar uyguluyordu. Oyun sektöründen yıllık 33 milyar gibi olağanüstü bir gelir elde eden Çin Hükümeti, bu tarz kısıtlamalarla bağımlılığı arttıran oyun sektörünü dizginlemeye çalışıyor.