Çin Hükümeti, Plague Inc. 'i App Store'dan Kaldırdı

Çin Hükümeti, Plague Inc. 'i App Store'dan Kaldırdı

      Koronavirüs haberlerinin ortaya çıkmasının ardından binlerce satış rakamına ulaşan Plague Inc., Çin hükümetinin aldığı kararla birlikte Çin iOS App Store'dan yasaklandı. Bundan sonra Çinli oyuncular Plague Inc'i oyunu satın alamacak veya erişemeyecek.

       Plague Inc. , oyunculara kendi virüslerini oluşturup, bu virüsü tüm insanlığı yok ettirecek şekilde büyütme imkanı veren bir oyun. Her ne kadar korkunç bir mantığa dayanan oyun olsada, piyasaya ilk çıktığı 2012 yılından beri dünya çapıda yaklaşık olarak 130 milyon oyuncuya sahip bir oyun oldu. Bu süreçte Plague Inc. , birçok diziye,filme ve masaüstü oyunlarına ilham kaynağı oldu. Geçtiğimiz aylarda koronavirüs'ün Çin'de ilk ortaya çıkmasının ardından Plague Inc. , yalnızca birkaç gün içerisinde App Store'da en çok satan oyun oldu.

       Oyunun geliştirici ve yayımlayıcı şirketi olan Ndemic Creations, ortaya çıkan bu sorunu çözmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca yayımladıkları bir duyuru ile dünyada çapında ki tüm oyunculara Plague Inc.'in Çin'de yasa dışı içerik” olarak işaretlendiğini belirtti ve şu cümleleri kullandı:

      ” Çinli oyunculara karşı büyük bir saygımız var ve artık oyuncular Plague Inc. oynayamadıkları için üzgünler. Plague Inc.'in eğitimsel önemi CDC gibi önemli kuruluşlar tarafından birçok kez belirlendi ve şu anda COVID-19'u kontrol altına almak için çalışmaları nasıl destekleyebileceğimizi belirlemek için kürsesel sağlık kuruluşları ile birlikte çalışıyoruz. “

        Şu an için Çin Siber Yönetimi, oyunun yasadışı içerikler içerdiğine dair bir açıklama yaptı ve oyunun App Store'dan neden kaldırıldığına dair geçerli bir açıklama da bulunmadı. COVID-19'dan etkilenen yalnızca Plague Inc. olmadı. Birçok önemli şirketin, önümüzdeki günlerde düzenlecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansına, koronavirüs salgınından dolayı katılmayacaklarını açıklamışlardı. Umarız salgın en kısa sürede kontrol altına alınabilir ve teknoloji dünyası tekrar eski haline gelir.