Çin, Video Oyunlar İçin Onaylama Listesini Askıya Aldı

Çin, Video Oyunlar İçin Onaylama Listesini Askıya Aldı

Gelişme, Aralık ayında onayların alınmasından sonra her zamanki gibi işe dönüş umudunu azaltıyor ve dünyanın en büyük oyun pazarında sorun yaratmaya devam ediyor.

Tipik olarak, Çinli oyun şirketleri para kazanma başvurularını yerel makamlarına sunmakta ve daha sonra bunları Basın ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne (GAPP) sunmaktadır. Ancak bir GAPP yetkilisi, devlet destekli çıkış ThePaper.cn’e göre “şu anda herhangi bir uygulama materyali almadığını” belirtti. Yeni boşluk, konuyla ilgili bilgi sahibi olan üç kişiyi göstererek, bu hafta hakkında bir duyuru yapıldığını söyleyen Reuters tarafından onaylandı.

GAPP, geçtiğimiz Mart ayında, idari yapılanmaların yeniden yapılandırılmasının yanı sıra şiddetli içerik, oyun bağımlılığı ve genç oyuncular arasındaki miyopi endişeleri nedeniyle yeni uygulamaları işlemeyi durdurdu. Aralık ayında onayları devam ettirdi ve o zamandan beri sadece 538 oyun işledi. Analistler, yaklaşık 7.000 oyunun onay beklerken takılıp kaldığını tahmin ediyor.

Yetkililer, 2019 yılında yaklaşık 3.000 maç gerçekleştirmeyi planladıklarını, ancak yıllar sonra 7.000 ila 8.000 arasında oynayabileceklerini söylediler.

Yeni düzenleyicinin yerel yetkilileri tarafından kendisine söylenen bir kişi Reuters’e verdiği demeçte, “Düzenleyici, yerel makamlardan başvuruları şimdilik durdurmalarını istedi.” dedi.

Oyun şirketleri, hisse senetlerinin geçtiğimiz yılın dondurulması sırasında düşmeye başladığını ve Tencent’in piyasa değerinde milyarlar kaybettiğini gördü.

“Genel olarak konuşursak, bütün endüstri korkuyor. Pekin merkezli teknoloji analisti Li Chengdong, Reuters’e yaptığı açıklamada, düzenleyicilerin kontrollerini gevşeteceğine dair bir işaret yok ”dedi.