Çinli Akıllı Telefon Üreticisi, Apple’ı “Gerçek AI Telefonuyla” Geçmeyi Düşünüyor

Çinli Akıllı Telefon Üreticisi, Apple’ı “Gerçek AI Telefonuyla” Geçmeyi Düşünüyor

Mate 10 vs iPhone X

Mate 10 vs iPhone X

İnsanlar; iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X‘in yaklaşmakta olan sürümleri konusunda heyecanlıyken, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Apple’ın dikkat çekici özelliklerinden bazılarını kendine özgü bir akıllı telefonla ele almayı hedefliyor. 

15 Eylül’de yayınlanan bir Facebook videosunda Huawei, Apple‘ın yüz tanıma teknolojisiyle eğlendiklerini açıkladı. Video, telefon tarafından tanımlanamayan, telefonu kilitli bırakan bir palyaço yüzüne sahip. Bu, iPhone X’in Face ID özelliğinin bir gösterisinin planlandığı gibi yapılmadığı Apple’ın Keynote’u sırasında anlık anlık bir hata olabilir, ancak daha sonra Yahoo tarafından önceden yapılan bir insan hatası olduğu açıklanmıştır. 

“Kabul edelim, yüz tanıma herkes için değil. #TheRealAIPhone ile geleceğin kilidini açın. 16.10.2017,” video açıklamasında yazanlar. 

The Verge’ye göre, Huawei’nin “Gerçek AI Telefonu“, yaklaşan Mate 10. Cihazın 16 Ekim’de piyasaya çıkması bekleniyor ve Huawei’nin ilk mobil yapay zeka (AI) platformu olan Kirin 970 ile donatılmış olarak gelebilir. Şirket, Berlin’deki dev bir teknoloji konferansı olan IFA 2017’deki Kirin 970’i “cihazlarına güçlü AI özelliklerini getireceğini ve onları rekabetin ötesine götüreceğini” söyledi.

Huawei Kirin 970

Huawei Kirin 970

Apple’ın A11 Bionic sinir motorunun Face ID, Animoji ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları gibi görevleri yerine getirmesi amaçlanıyor ancak Huawei, Kirin 970 ile daha fazlasını yapmayı planladığını ileri sürüyor. The Verge, Mate 9 makinesinin bir kullanıcının alışkanlıklarına tepki olarak işletim sisteminin davranışını zaman içinde değiştirmeyi öğrendiğini belirtti. Huawei, Mate 10 ile benzer avantajlar sağlamaya çalışıyor olabilir.

Huawei

https://www.facebook.com/HuaweiMobileSG/videos/1714686458541560/

Tabii ki, bu telefonların ikisinin de yaygın olarak bulunup test edilmedikçe gerçekten ne yapabileceğini söylemek zor olacak. Ancak Mate 10 ve Kirin 970’in Apple’ın sunduğu her şeyden daha güçlü olduğu kanıtlanırsa, iki şirket arasındaki mesafeyi genişletebilir ve Huawei, ikinci büyük akıllı telefon markası olarak yerini alabilir. 

Kaynak: 1
Kaynak: 2