Clair Obscur: Expedition 33, Steam’de 51 Bin Oyuncuyu Aşarak Harika Bir Başlangıç Yaptı

Clair Obscur: Expedition 33, Steam’de 51 Bin Oyuncuyu Aşarak Harika Bir Başlangıç Yaptı


Hafta sonu sayısı daha da artabilir. Hele ki bu kadar olumlu bir sözlü tanıtım varken.

Önemli olan, Clair Obscur: Expedition 33’ün orta bütçeli bir oyun olduğunu ve belirgin bir reklam kampanyası olmadığını hatırlamak. Ancak oyunun fiyatının, AAA oyunlara kıyasla tüm platformlarda yaklaşık %25 daha düşük olduğunu da hatırlatalım. Buna rağmen, bu zaten büyük bir finansal başarı gibi görünüyor.

Bu, aynı zamanda Kepler Interactive’in en başarılı yayını oldu, yayıncı Pacific Drive (18 bin), Scorn (8 bin), Sifu (3 bin) ve Cat Quest III (2 bin) oyunlarını da yayımladı.

Bunun yanı sıra, Xbox Game Pass aboneliği aracılığı ile erişilebilen bir oyun için oldukça başarılı bir yayın oldu (Steam’de abonelik yok). Karşılaştırma için: Indiana Jones and the Great Circle (12 bin), Hi-Fi RUSH (6 bin), The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered (190 bin), South of Midnight (1 bin), Avowed (19 bin), Senua’s Saga: Hellblade II (4 bin), S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (121 bin).

Clair Obscur: Expedition 33, Rusça altyazılara sahip. Oyun PS5, Xbox Series S|X ve PC için yayımlandı.