Control Ne Zaman Çıkacak?

Control Ne Zaman Çıkacak?

Control Yayın Tarihi Açıklandı

Control Yayın Tarihi Açıklandı

Alan Wake ve Quantum Break geliştiricisi Remedy, en yeni projesi olan Control‘un çıkış tarihini onayladı. Aksiyon-macera oyunu 27 Ağustos’ta PS4, Xbox One ve PC için başlayacak.

Remedy, sızdırılmış bir Xbox Mağazası listesinin yol açtığı söylentilerin ardından Eurogamer’e gelen haberleri doğruladı. Oyun ilk defa E3 2018’de ortaya çıktı, daha sonra hızla en çok beklenen oyunlardan biri haline geldi.

Control karakteri Jesse Faden, doğaüstü yetenekleri olan bir kadın. Oyunun başında Jesse, güçlerinin kökeni hakkındaki gerçeği keşfetmek için paranormal fenomeni açıklamanın ve sömürmenin yollarını araştıran kurgusal bir devlet kurumu olan Federal Bureau of Control (Federal Kontrol Bürosu)’na girer. Bununla birlikte büroya sızması bir engelle karşılaşır ve aniden Büro’yu korumak için bir mücadeleye girer.

Jesse’nin güçlü doğaüstü yetenekleri, telekinezisi ile çevreyi parçalamasına veya kendini kaldırmasına ve havada uçması için kullanmasına izin verir. Ayrıca başkalarının zihnini okuyabilir, istediği gibi bükebilir ve onunla birlikte savaşmaya zorlayabilir.

Oyun yönetmeni Mikael Kasurinen, Control atmosferini 2018 filmi Annihilation ile karşılaştırırken, Remedy’in yaratıcı yönetmeni Sam Lake, Control’un tekrar tuhaf olma özgürlüğünü vermesini seviyor.