Aralık ayında Dragon Age serisinin bir senaristinin BioWare stüdyosundan ayrıldığını öğrenmiştik, şimdi ise Corinne Busche’ın da meslektaşlarına veda ettiğini öğrendik. O, Dragon Age: The Veilguard’ın oyun direktörüydü.
Busche, BioWare’den ayrıldığını Eurogamer portalına yaptığı bir açıklama ile resmi olarak doğruladı.
“Aslında bu, benim için bir kendi kendini gerçekleştirme yolculuğuydu. BioWare’de yapmayı planladığım şeyi yaptım. Durumu düzeltmeye yardımcı oldum. Dragon Age ve BioWare’i seviyorum, bu yüzden serinin hak ettiği kaliteye solo bir RPG olarak geri dönüşü yapabilme şansı benim için bir ömür boyu ayrıcalık oldu.
Bu zor bir görevdi, çünkü bu tür karmaşık geliştirme döngüsüne sahip oyunlar nadiren piyasaya sürülür, ve daha da nadiren harika olurlar. Biz, bir takım olarak başardık. Ama bu zordu. Beni raydan çıkardı. BioWare’in kültürel açıdan kat etmesi gereken uzun bir yol var, ama şimdi doğru yolda olduklarına inanıyorum.
Ayrılışım gönüllüydü çünkü reddedemeyeceğim bir fırsat sunuldu. Şu anda daha fazla şey söylemek istemiyorum, ama bilgisayar oyunları ve harika karakterler ile ilgili olduğuna emin olabilirsiniz.”
Corinne Busche, Dragon Age: The Veilguard’ın son geliştirme aşamasını yönetti ve John Epler ile yakın işbirliği içinde çalıştı. Şubat 2022’de direktör olarak göreve başladı ve oyunun geçen yıl ekim ayında çıkışına kadar üzerinde çalıştı.
Son Dragon Age dışında, Busche 18 yıl boyunca Electronic Arts’ta tasarımcı ve tasarım direktörü olarak da görev yaptı. The Sims serisinin üçüncü ve dördüncü oyunları da dahil olmak üzere birkaç oyunda çalıştı, ayrıca mobil versiyona da katkıda bulundu.
Dragon Age: The Veilguard 31 Ekim 2024’te PC ve PlayStation 5 ile Xbox Series X/S konsollarında piyasaya sürülecek. Şu anda BioWare tüm dikkatini Mass Effect 5’e çevirmiş durumda.