Counter Strike Haritası Dust2 Yenilendi

Counter Strike Haritası Dust2 Yenilendi

CS: GO Dust 2

CS: GO Dust 2

İkonik haritanın “güncellenmiş, rafine edilmiş bir versiyonu” olarak tanımlanan yeni sürüm doku çözünürlüğünü orijinalle karşılaştırıldığında dört katına çıktı. Harita, yıpranmış duvarlar ve daha fazlası gibi taze çevre etkileri ile birlikte daha parlak görünüyor.

Oyunun hayranları, yeni Dust2‘nin yapısının ve düzeninin önemli bir değişiklik içermediğini öğrenmekten memnuniyet duyabilirler. Bu kasıtlı yapıldı. Dust2’yi yeniden tasarlamak için Valve’nin üç ana dayanağı vardı:

 – Haritadaki oyuncu okunabilirliğini artırın
 – Kapak da dahil olmak üzere dünyadaki hareketi hassaslaştırın
 – Görselleri modern haritalarla uyumlu olacak şekilde yükseltin

B bomba alanının, bozulan otomobilin daha da uzağa taşınması için değiştirildi. Valve, “etrafında daha serbest oyuncu akışı sağlanıyor” dedi. Buna ek olarak, bomba alanı artık kaldırılmış bir yüzeydedir, ancak bunun yerine alanın geri kalan kısmı ile aynı seviyededir. Bomba alanı A, boşaltma borularını kaldırmak için değiştirildi, böylece oyuncular köşeleri daha kolay gözetleyebiliyor. Ayrıca, arka duvarın koyu renkli kapıları artık tamamen yok oldu. Haritanın eski ve yeni halini yansıtan bu görüntüye göz atabilirsiniz. 

Dust2 Öncesi

Dust2 Öncesi

Dust2 Sonrası

Dust2 Sonrası

Tüm bu değişiklikler gayet hoş karşılandı. Ama birsi hariç; Haritadaki pizzacılar kaldırıldı, yerini dişçi büroları aldı. Valve bunun tesadüf olmadığını söyledi. Dust 2 yeni hali ile ilgili daha fazla bilgi ve görselleri buradan bulabilirsiniz.

Dust 2‘nin yeni sürümünü şu anda CS: GO’nun beta şubesiyle oynayabilirsiniz. Bunun için şunları yapmanız gerekmektedir;

 – Steam istemcisini açın ve LIBRARY (KİTAPLIK) kısmına gidin.
 – CS: GO üzerine sağ tıklayın ve ‘Özellikler’ seçeneğini seçin.
 – BETAS sekmesini tıklayın.
 – Açılır kutu ile etkinleştirmek istediğiniz beta sürümünü seçin.
 – Client’ınızı yeniden başlatmanız istenir. Yeniden başlattıktan sonra, oyununu Beta değişiklikleriyle oynatmak için CS: GO uygulamasını başlatın.

CS: GO, Steam’teki en popüler oyunlardan biridir. Valve’nin ücretsiz oynayabilen oyunu juggernaut Dota 2‘nin önünde 500.000’den fazla eşzamanlı kullanıcısı vardır.