Cyberpunk 2077'de Altyazıların Boyutunu ve Rengini Ayarlayabileceksiniz

Cyberpunk 2077'de Altyazıların Boyutunu ve Rengini Ayarlayabileceksiniz

CD Projekt Red geçtiğimiz günlerde oyuncuların oyun içi metinleri okumayı kolaylaştırmak için Cyberpunk 2077'de altyazıların boyutunu ve rengini ayarlayabileceklerini doğruladı.

Resmi Cyberpunk 2077 Twitter hesabı bir karakterin ekran görüntüsünü yayınladıktan sonra, hayranlardan biri altyazıların neden bu kadar küçük olduğunu sordu.

“Birçok kişi tarafından söylendi, ancak bu altyazıların okunması neredeyse imkansız” diye bir tweet atıldı. CD Projekt Red ise, “Bunları (renk / boyut) ayarlayabileceksiniz,” dedi. Sonuç olarak, insanlar kendi tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak onları daha uygun hale getirmek için altyazıların ayarlarını değiştirebilecekler.

CD Projekt Red'in aktif olarak bu konuyu ele aldığı için şanslıyız, pek çok oyun bu konuyu ele almıyor. Aslında, oyunların önemli bir kısmı, erişebilirlik konusunda çok az düşünülerek geliştiriliyor. 

İlgili haberlerde, Creatures Inc.'in baş kullanıcı arabirimi tasarımcısı Dave Gibson, hayranlarına, erişebilirlik seçeneklerinin geçmişte gerekenden daha az detayla ele alındığını ve gelecekteki Pokemon oyunlarında kullanıcı arayüzünün nasıl tasarlanabileceğini sormak için Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Cyberpunk 2077'ye benzer şekilde, çok sayıda oyuncu, oyunun daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşılabilir olmasını sağlamak içni altyazıları kullanma şeklini yeniden düzenleyebilirler. Küçük bir şey gibi görünebilir, ancak gerçekten değildir ve çok sayıda kullanıcı üzerinde önemli etkileri olabilir.