Cyberpunk 2077'nin PS4 Mağazasından Kaldırılmasının Ardından CD Projekt Red Hisseleri Düştü

Cyberpunk 2077'nin PS4 Mağazasından Kaldırılmasının Ardından CD Projekt Red Hisseleri Düştü

Görünüşe göre yatırımcılar, stüdyonun Sony ile CD Projekt Red arasında yaşanan olaylardan pek memnun değil.

Polonyalı oyun firması CD Projekt Red'in hisse fiyatı, PS4'teki Cyberpunk 2077'nin PlayStation Store'dan kaldırılmasının ardından hızlı bir düşüş yaşadı.

Şirketin hisseleri 17 Aralık Perşembe günü 85.19 $'dan kapandı, ancak ertesi gün 71.63 $'dan açıldı. Bu şüphesiz Sony'nin geçtiğimiz gün Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store'dan kaldırılmasına karşı ortaya çıkan bir durum.

Merakla beklenen bilim kurgu RPG'sinin bu sürümleri, hayranların oyundan beklediği kalitenin oldukça altındaydı ve diğer görsel hatalar oyunun oldukça eleştiri almasına sebep oldu. CD Projekt Red geçen ay, Cyberpunk 2077'nin PS4 ve Xbox One'da şaşırtıcı derecede iyi çalıştığını açıklamıştı.

CD Projekt, Twitter'daki bir gönderisinde, oyunun sadece bu platformlardaki durumu için değil, aynı zamanda oyunu piyasaya sürülmeden önce PS4 veya Xbox One'da göstermediği ve Cyberpunk 2077'nin bu platformlardaki performansına yeterince zaman ayırmadığı için özür diledi. Şirket ayrıca oyun için para iadesi talep edilebileceğini söyledi, ancak Sony bu duruma pek yanaşmıyor.

Bildiğiniz üzere, Cyberpunk 2077 piyasaya sürülmeden önce sekiz milyon ön siparişe ulaşarak büyük bir rekora imza atmıştı ve yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde etti. Bu gelir tek başına CD Projekt Red'in oyun için harcadığı geliştirme ve pazarlama maliyetlerini karşılamak için yeterli oldu. Ayrıca oyun, piyasaya sürülmesinden saatler sonra Steam'de bir milyondan fazla eşzamanlı oyuncuya ulaştı.