Cyberpunk 2077 13 Milyon Kopya Satışına Ulaştı

Cyberpunk 2077 13 Milyon Kopya Satışına Ulaştı

Geliştirici CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için yeni bir satış rakamları raporu açıkladı. Oyun, 20 Aralık 2020 tarihi itibariyle 13 milyondan fazla kopya satmayı başardı ve bu da onu tüm zamanların en başarılı RPG lansmanlarından biri haline getirdi.

CD Projekt Red, bu rakamın tüm platformlardaki satışları kapsadığını ve aynı zamanda iade yapılanların da bu sayıyı etkilediğini belirtti. Yani CD Projekt Red, iadeler ile birlikte toplam 13 milyon kopya satmayı başardı.

İşte CDPR tarafından yapılan açıklama: “Bu rakam, tüm donanım platformlarındaki tahmini perakende satış hacmini temsil etmektedir. CD Projekt Red, yatırımcıları ve hissedarları sakinleştirmeye yardımcı olmak için bu bilgileri açıklamayı tercih ettiklerini belirtti. Şirket, “Yönetim Kurulu, yatırımla ilgili kararlar üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle yukarıdaki bilgileri güncel bir rapor şeklinde açıklamaya karar verdi” dedi.

CDPR, merkezi Polonya'da halka açık olarak çalışamalarını yürüten bir şirkettir ve Cyberpunk 2077'nin piyasaya sürülmesinden bu yana şirketin hisse fiyatı, şirketin kurucularına 1 milyar dolardan fazla servete mal oldu.

Şirket daha önce yaptığı açıklamada Cyberpunk 2077 için ön siparişlerin 8 milyona ulaştığını belirtmişti, bu nedenle oyunun piyasaya sürüldükten sonra ek 5 milyon kopya sattığını gösteriyor.