Cyberpunk 2077 Büyük Çetelerin İkisini Detaylandırıyor

Cyberpunk 2077 Büyük Çetelerin İkisini Detaylandırıyor

Cyberpunk 2077 Çeteleri

Cyberpunk 2077 Çeteleri

CD Projekt Red, son yayını sırasında Cyberpunk 2077 hakkında bir ton yeni ayrıntı paylaştı. Oynanış gösterimi bize iki rakip çetenin yıktığı Night City‘deki yıkık bir bölge olan Pacifica‘ya bir bakış sundu. Bu savaşçı hizipler hakkında seri yaratıcısı Mike Pondsmith’ten biraz daha fazla şey öğrendik.

Daha önce belirtildiği gibi, iki büyük çete Pacifica’da bölgeyi belirledi. Birincisi, çevre değişikliklerinin Haiti’nin tamamen su basmasına neden olması sonrasında Night City’ye gelen Haiti’lerden oluşan bir grup Voodoo Boys.

Pondsmith, “Çok uzun yıllar önce Voodoo Boys’u yarattığımda, gerçekten ilginç bir fikre bakıyordum, bu şimdi kültürel ödenek dediğimiz şeydi: Birileri geldiğinde ve hakkında hiçbir şey bilmediği bir kültürü benimsemeye çalıştığında ve gerçekten kötü bir şekilde yaptığı zaman ne olur.” diye açıkladı.

Açıklamasına şu şekilde devam etti: “Cyberpunk 2077’deki Voodoo Boys gerçekten Voodoo Boys. Adı miras aldılar, ama bu doğal bir formdu; Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nden geliyorlardı ve gerçektiler. Özgün kültürlerinin öğelerinin çoğunu almayı ve 2077 dünyasına dönüştürmeyi başardılar, bu siber havayı çok eski ve saygın bir kültüre dönüştürdüler. ni onlar bir çete, ama gerçekten değiller; onlar daha çok kültürel bir olgudur, daha çok kültürel bir keşif yöntemidir.”

Spektrumun diğer tarafında güç arzularından etkilenen Animals var. Pondsmith, “Temel olarak kendilerini oluşturmak ve kendi kentsel ormanlarının kaplanları olmak için buradalar. Büyük olmak istiyorlar, kötü olmak istiyorlar ve sadece var oldukları için onlardan korkmanızı istiyorlar. Ancak Animals çok basit. Onların bir ahlakı var: büyüyün, kalkın, güçlenin, kalkın. Yani kültürü olan Voodoo Boys’un aksine, Animals bir şeylere sahip ve buna zıtlık veriyor. Her çetenin diğer çetelerle aynı olmadığını ve onları motive eden şeylerin sokakta buluştuğunuz insanlara bağlı olduğunu görme şansınız olur.” dedi.

Yayın Videosu sırasında Cyberpunk 2077 hakkında, oyundaki yan görevlerin nasıl çalışacağını ve siber yazılımların oynanışı nasıl değiştireceğini de içeren bir çok ilginç ayrıntı öğrendik.