Cyberpunk 2077, CD PROJEKT’e 750 milyon dolar kazandırdı.

Cyberpunk 2077, CD PROJEKT’e 750 milyon dolar kazandırdı.

CD PROJEKT 2023 yıl sonuçlarını açıkladı. Satış gelirleri 1.230 milyon zloty (~307 milyon dolar) aştı ve net kar 481 milyon zloty (~120 milyon dolar) oldu. Bu, temel döneme göre sırasıyla %29 ve %39 iyileşmeyi temsil ediyor. 2023 yılı CD PROJEKT Group tarihinin ikinci en iyi yılı oldu. Grubun net karlılığı 2023 yılında %39 olarak gerçekleşti.

Cyberpunk 2077 için 2.0 güncellemesi ve Phantom Liberty genişlemesi Eylül ayında piyasaya sürüldü ve oyuncular ve oyun medyası tarafından da beğenilerle karşılandı. Bu yüksek satışlara yol açtı. Cyberpunk franchise’ından olan oyun satışlarından üç yılda toplam gelir 3 milyar zloty (~750 milyon dolar) ı aşarak, bu zekice projenin gücünü bir kez daha doğruladı, – CD PROJEKT finansal direktörü Peter Neylubovich not etmektedir. – Phantom Liberty’nin başarısı ve ana oyunun yeniden canlanması, CD PROJEKT’in gelecekteki büyümesi için temel bir öneme sahiptir ve hedefi güçlü, geniş kapsamlı tanınmış markalar yaratmaktır.

Boston’daki stüdyonun yeni ekibi, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’nin başarısından sorumlu kişiler tarafından kurulan ve 2023 yılının sonlarında çalışmaya başladı. Bu ekibe halen konsept aşamasında olan Cyberpunk evrenindeki bir diğer büyük oyun olan Project Orion’u geliştirmek görevlendirilecek.

Video oyunlarının ötesinde projeleri kapsayan projeler üzerinde çalışmayı planlıyoruz. Cyberpunk ile ilgili olarak, Cyberpunk: EDGERUNNERS anime dizisinin harika kabulünden sonra, ünlü prodüksiyon şirketi Anonymous Content ile işbirliği içinde geliştirilen canlı oyuncularla projelerin geldiği sıradaki meydan okuma olacak, – diyor CD PROJEKT’in ortak CEO’su Michal Nowakowski.

Sağlam mali durum, gelişime odaklanmayı mümkün kılar. Yeni Witcher üçlemesinin ilk bölümü Polaris şu anda geliştirme aşamasında en ileride olanı: projede 400’den fazla kişi yer alıyor.