Cyberpunk 2077 geliştiricisine çıkıştan sonra farklı bir şekilde davranılmaya başlandı ve hatta ev sahibi onu görmezden geldi

Cyberpunk 2077 geliştiricisine çıkıştan sonra farklı bir şekilde davranılmaya başlandı ve hatta ev sahibi onu görmezden geldi

Dur durak bilmeden devam et: Cyberpunk 2077 piyasaya çıktığında, oyunda tam bir karmaşa vardı. Eksik özelliklerden veya birçok hatadan bahsediyorum, pek çok kişi CD Projekt Red’in vaat ettiği oyunu çıkarabileceğini düşünmüyordu.

Görünüşe göre geliştiriciler, sadece çevrimiçi hayal kırıklığına uğrayan oyuncularla karşılaşmak zorunda kalmadılar. DICE konferansında oyun direktörü Gabe Amatangelo, sorunların gerçek yaşamına kadar yayıldığını ve durumun o kadar ileri gittiğini açıkladı ki, ev sahibinin bile oyunu düzeltmelerini talep ettiğini söyledi.

Amatangelo’ya göre, Cyberpunk 2077’nin piyasaya sürülmesinden sonra günlük hayatta karşılaştığı insanlar ona farklı davranmaya başladı. İlk kez bunu fark ettiğinde, ev sahibinden duş başlığını onarması için birini göndermesini istediğinde oldu. “Birkaç hafta” yanıt alamayınca, ev sahibiyle bizzat görüşmeye gitti ve ev sahibi sadece şunları söyledi: “Cyberpunk aldım. Benim bir PlayStation 4’üm var.” Sonra da konsol sürümünün ne zaman düzeltilmeyi beklediğini sordu.

Başka bir durumda, İngilizce konuşan ve Polonya’da yaşayan Amatangelo, genellikle Lehçe konuştuğu baristaya kahve almaya gitti. Ancak oyunun piyasaya sürülmesiyle durum değişti.

“Daha önce hiç İngilizce konuşmazdı, bu ilk kez oldu,” diyor Amatangelo. “Bana şöyle diyor: “CD Projekt. Ne oldu?”.

Amatangelo, stüdyoda sık sık “umutsuzluk” hissinin oluştuğunu ve CD Projekt Red’in itibarının en düşük seviyede olduğunu belirtiyor. Bu şaşırtıcı değil çünkü olumsuz yorumlar yalnızca çevrimiçi fanlardan değil, aynı zamanda geliştiricilerin günlük hayatta karşılaştığı insanlardan da geliyordu.

Elbette, son birkaç yıl içinde oyun topluluğunun Cyberpunk 2077 ve dolayısıyla CD Projekt Red’e bakış açısı önemli ölçüde iyileşti. Farklı yamalar oyunu vaadedilen düzeye getirdi ve belki de en önemlisi – oyunun performansını iyileştirdi, o kadar ki oyun PlayStation mağazasına geri döndü. Geçen yıl savaş mekaniği ve skill sistemleri tamamen değiştirildi, hakikaten hikaye genişletme paketi Phantom Liberty yayınlandığında. Umarız bu, Amatangelo’nun ev sahibini memnun etmek için yeterliydi.