Cyberpunk 2077 için Phantom Liberty genişletme paketinin Oyun Direktörü “eğlenceli aşama” geliştirme sürecini anlattı.

Cyberpunk 2077 için Phantom Liberty genişletme paketinin Oyun Direktörü “eğlenceli aşama” geliştirme sürecini anlattı.

DICE 2024 etkinliğinde Cyberpunk 2077 için Phantom Liberty eklentisinin oyun direktörü Gabriel Amatangelo sahne aldı. CD Projekt RED’in geliştiricileri hatalı oyun sürümünün ardından bir araya gelerek ek eklenti oluşturma sürecini yeniden yapılandırdılar ve hataların tekrarlanmasını önlemek amacıyla dönüştürdüler. Bu dersler aynı zamanda Project Orion adındaki devam oyunu üzerinde çalışırken faydalı oluyor.

Gabriel’in ifadesine göre, geliştiriciler oyun oluşturma sürecinde kesin sınırlara bağlı kalmıyorlar. Fakat Project Orion’un “eğlenceli bir aşaması” başladı. Bu aşamada geliştiriciler farklı oyun prototipleri, konsept sanatları ve sadece hikaye değil farklı fikirleri de ortaya koydular. Tüm bunlar çeşitliliğe yol açıyor ve geliştiriciler fikirlerinde güven duyacakları zamanı hissettikten sonra bir sonraki resmi aşamaya geçiş yapacaklar.

Son zamanlarda CD Projekt RED’deki boş pozisyonlar, Cyberpunk 2077 devam oyunu hakkında biraz bilgi verdi. Control ve Star Wars: The Old Republic senaristleri Anna Megill ve Alexander Freed, gelecek yenilik için senaryo üzerinde çalışıyor. Amatangelo, Cyberpunk 2077’nin başarısız lansmanını hatırlattı ve beklenmedik durumlar için planlamanın önemini vurguladı. Bu durumdan çıkarılan dersler, devam oyunu üzerinde çalışılırken uygulanıyor. Ayrıca geliştiriciler, hayranların görmek isteyebileceği eylemleri veya olayları bulmak için oyuncuların yerine kendilerini koymaya çalışıyorlar.

Gabriel şu anda Cyberpunk 2077 devam oyunu üzerinde çalışan yeni bir CD Projekt RED stüdyosunun başında. Oyun endüstrisindeki büyük kısmi istihdam sorununa dikkat çekiyor ve umarım piyasa toparlanabilir ve doğru dersler çıkarabilir diyor. Amatangelo, gelecek için planlama yaparak ve kaynakları doğru bir şekilde ayırarak kısmalardan kaçınmaya çalışıyor.

Bununla birlikte, yapay zeka fikri geliştiriciyi endişelendiriyor. Nerual ağların ikincil görevleri çözebileceğini ancak hiçbir zaman içerik oluşturamayacağını düşünüyor. Aynı zamanda Gabriel, yapay zeka kullanımının en kötü senaryolarının bilimsel bir kurgu içeriği için harika bir temel olabileceğini şaka yaparak belirtti.