Cyberpunk 2077, PS1 İçin Yeniden Tasarlandı

Cyberpunk 2077, PS1 İçin Yeniden Tasarlandı

Cyberpunk, son nesil donanımlarda çeşitli grafiksel hatalardan dolayı bir bon haklı eleştiriye maruz kaldı. Peki, orijinal PlayStation'da çalışsa ne kadar kötü görünürdü? Yetenekli bir animatör, Night City'nin klasik konsollarda nasıl görüneceğine dair bir fikir veren harika bir video oluşturdu ve sonuçları oldukça komik olmuşa benziyor.

Video, CD Projekt Red'in tartışmalı oyununu 90'lara geri taşıyor ve eleştirilere maruz kalan hataları gözler önüne seriyor. Video, Dreamon Studios'ta oyun geliştiricisi Andres Lundbjörk'ün izniye geliyor. Lundbjört, videoyu PS1 oyunlarında bulunan düşük çözünürlük ve “titrek görünümü” elde etmek için Unity ve özel gölgelendiriciler kullanarak yaptığını belirtiyor.

Cyberpunk 2077'nin birçok aksaklığıyla dalga geçmek ne kadar eğlenceli olsa da, piyasaya sürülmesinin ardından ortaya çıkan hatalar ve maruz kaldığı eleştiriler pek de komik değildi. CD Projekt Red, oyunun son nesil donanımdaki performansı konusunda oyuncuları yanılttığı için ateş altında kaldı. Sony, o günlerde Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store'dan kaldırmıştı. Ancak bu kadar hayal kırıklığı ve eleştiriye rağmen oyun 13 milyondan fazla kopya satmayı başardı (geri ödemeler dahil).