Cyberpunk 2077 ve Phantom Liberty eklentisinin bir diğer yazarı, CD Projekt Red’den Techland’e geçti.

Cyberpunk 2077 ve Phantom Liberty eklentisinin bir diğer yazarı, CD Projekt Red’den Techland’e geçti.

CD Projekt Red stüdyosu, Cyberpunk 2077 ve Phantom Liberty genişlemesi için baş senaristlerinden birini kaybetti. Dariusz Boczek bu yılın şubat ayında geliştirici ekibinden ayrıldı ve sadece birkaç gün önce başka bir Polonya şirketine katıldığını duyurdu. Boczek, Techland’deki baş senarist oldu, özellikle Dying Light serisinin geliştirilmesinden sorumlu olan stüdyo.

Boczek’in Tencent tarafından geçen yıl satın alınan stüdyoda neyle ilgileneceği henüz bilinmiyor. Muhtemelen, Polonya şirketinin yeni RPG oyununun hikaye hattının gelişimine yardımcı olacak. Proje hakkında henüz çok az bilgi var, ancak Red’in eski çalışanlarından biri olan Boczek’in oyun üzerinde çalışabileceğini belirtmek gerekir.

CD Projekt Red’den Techland’e geçen diğer çalışanlar arasında başka isimler de vardı: baş senarist Arkadiusz Borowik (The Witcher 2 ve The Witcher 3), anlatım yönetmeni Karolina Stachyra (The Witcher 2 ve The Witcher 3) ve Bartosz Ochman (The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077).

Dariusz Boczek’e geri dönecek olursak, CD Projekt Red’de 2018 yılından bu yana çalışıyordu. Görevleri arasında şunlar yer alıyordu:

  • Cyberpunk 2077 ve Phantom Liberty’deki görevlerin ve sahnelerin tasarımı;
  • Görevler için diyalogların yazılması, NPC’lerin reaksiyonları veya “base” için metin mesajları, ayrıca genişleme için karakterler ve içerik oluşturulması.

Dolayısıyla, geliştirici, Cyberpunk evrenindeki bir sonraki oyun olan Project Orion için senaryo yazımına yardım etmeyecek.