Cyberpunk 2077’den Sevindirici Haber

Cyberpunk 2077’den Sevindirici Haber

Red Dead Redemption 2 ile ilgili hemen hemen her şey tüm dünyada övüldü. Tüm zamanların en iyi oyunlarından biri. Bununla birlikte, oyuncu özgürlüğü ve dinamik senaryolama konusunda işler biraz farklı. Red Dead Redemption 2’deki sıkı ve sınırlı görevler birçok oyuncunun hoşuna gitmedi. Aynı zamanda Rockstar Games’in sıkıca tasarladığı yoldan birazcık bile saptıysan, game over ekranını sadece öldüğünde görmeğini biliyoruz. Bu sadece Red Dead Redemption 2 için benzersiz bir özellik değil, açık dünya batısındaki birçok oyundan daha fazla olması can sıkıcıydı. Bununla birlikte, Cyberpunk 2077 için CD Projekt Red temelde tam tersi bir yaklaşım izliyor.

Cyberpunk 2077’de, ölmediğiniz sürece game over ekranları olmayacak. Bu gerçek! Yani, bir görevi nasıl yaparsanız yapın, ne kadar kötü bir şekilde batırdığınız önemli değil, başarısız sayılmazsınız. Oyun sadece tepki veriyor ve devam ediyor. Bu, CD Projekt Red’nin Cyberpunk 2077’nin arayışlarının oyuncu tarafından benzersiz olmasını istemesini, oyuncuların istedikleri herhangi bir şekilde hedeflerini ele almasını istiyor.

 

CD Projekt Red’in görev tasarımcısı Philipp Weber’e göre, görev ekibi sürekli olarak bir oyuncunun yapabileceği en aptalca şeyi kendilerine soruyordu ve bunun üzerine misyonlar inşa edip oyuncuların bu aptalca şeyleri yapabildiğinden emin olacaktı.

Alman çıkış noktasıyla konuşan GameStar (Reddit’ten çevrilmiştir) Weber, oyuncuların önemli bir müşteriyi korumak için yapılan bir görev sırasında bir burgerin durması kadar basit ve aptalca bir şey yapabileceklerini belirterek bir örnek verdi. Bunu yaparsanız, müşteri muhtemelen ölecek, ancak dünya, hikaye ve oyun devam edip adapte olacak.

Umarım bu özellik, oyuncuların istedikleri karakterleri oynamalarına izin verir, ancak arayışların anlam ve sonuçlarının geçersiz olacağı anlamına gelmez. Bunun CD Projekt Red’den bahsettiği göz önüne alındığında, bunun son olduğundan şüpheleniyorum.

Cyberpunk 2077, PS4, PC, Xbox One ve muhtemelen yeni nesil sistemler için geliştiriliyor. Beklenen oyun hakkında daha fazla haber, medya ve bilgi için, arama butonunu tıklatarak önceki tüm kapsamımızı göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.