30 Ocak’ta Wayne June, Darkest Dungeon serisinde “Anlatıcı” ve “Ata” olarak tanınan ünlü seslendirme sanatçısı, anlatıcı ve oyun yorumcusu hayatını kaybetti.
June’un ölümü, Darkest Dungeon’ın Yaratıcı Direktörü Chris Bourassa tarafından “ata, bilim insanı, sanatçı ve arkadaş” olarak nitelendirilerek bildirildi.
Red Hook olarak kalbimizde derin bir acıyla sevgili seslendirme sanatçımız Wayne June’un ölümünü duyuruyoruz.On iki yıl önce Tyler [Red Hook’un eş kurucusu Tyler Sigman] ile birlikte Wayne’e mütevazı bir şekilde indie oyunumuzun fragmanını seslendirmesini rica ettik, – diye yazdı Bourassa. Bu, onun seslendirmesi ile videonun ilk eşleştirildiği o sihirli anlardan başlayarak inanılmaz ve verimli bir işbirliği oldu. Benzersiz baritonu ve ustalıkla konuşma tarzı, projeyi yeni bir seviyeye taşıyarak June’un sesini oyunun atmosferinin ayrılmaz bir parçası haline getirdi. Olağanüstü bir profesyoneldi ve işine olan sevgisi ilham vericiydi. Onun eşsiz çalışması endüstrimizin dokusuna işlenmiş olup unutulamaz.

Bourassa, PC Gamer röportajında anlattığına göre, ilk kez June’un seslendirdiği H.P. Lovecraft’ın sesli kitapları sayesinde June’un çalışmalarıyla tanıştı ve bu onu Red Hook’u kurmadan önceki yıllar boyunca düzenli olarak dinledi. Bir gün June’a hayranlığını ifade etmek için bir mektup yazdı ve karşılık olarak June Edgar Allan Poe okudu.
June’un sesi Darkest Dungeon’ın imzası haline geldi ve kimse onun Darkest Dungeon 2’ye geri dönmeyeceğinden şüphe etmedi. 2020 yılındaki bir röportajda Sigman ve Bourassa, devam filmi olan oyunun anlatı yapısının değiştiğini belirtirken, “Ata – Darkest Dungeon’ın kimliğinin bir parçası” dediler.
Ölüm nedeni açıklanmadı.

