Days Gone Geliştiricisi, Oyunun Başarısız Olduğunu Düşünen Sony’yi Yeniden Eleştiriyor

Days Gone Geliştiricisi, Oyunun Başarısız Olduğunu Düşünen Sony’yi Yeniden Eleştiriyor

Days Gone’ın yazarı John Garvin, Sony’yi oyunun devamını çıkarmak istememekle suçladı. Her şey X sitesinde paylaştığı bir gönderi ile başladı. Japon şirket, zombilere dayalı açık dünya aksiyon oyununu başarısız bulmuştu, ancak oyunun konsol ve Steam sürümleri 9 milyonun üzerinde satmıştı.

Daha sonra, @lilrizk kullanıcısıyla yapılan diyalogda, şirketin bakış açısını savunmaya çalışan bir kullanıcı, Sony’nin PlayStation kataloğunda bir devam oyunu istemediğini ve yeni bir şeye öncelik verdiğini öne sürdü.

Ancak Garvin, böyle olmadığını düşünüyor: “Hayır, bence Sony oyunu o zamanlar başarısız bulmuştu. Günümüzde endüstri çevrimiçi hizmetlere doğru ilerliyor ve Days Gone, tıpkı diğer oyunlarım gibi, tek oyunculu bir anlatımdır; ayrıca, benim ya da Jeff (Ross) olmadan bir devam oyunu ister misiniz?”

Days Gone satış açısından çok yavaş başlamış olabilir, ancak hızla toparlanmış ve iyi sonuçlar elde etmiş, ardından PC’de de harika sonuçlar elde etmiştir. Ancak Sony, oyunu başarısız bulmuştu, başlangıçtaki sonuçlar ve olumsuz eleştirilerden dolayı kısmen. Daha sonra birçok kullanıcı oyunu keşfetti ve onu kült bir oyun haline getirdi, hatta Days Gone 2 çıkarılması için bir dilekçe başlatıldı ancak henüz dikkate alınmadı.