Dead by Daylight Mobile Geliyor: Ön Kayıtlar Başladı

Dead by Daylight Mobile Geliyor: Ön Kayıtlar Başladı

 Behavior Interactive tarafından geliştirilen hayatta kalma korku oyunu Dead by Daylight'ın bu yaz mobil cihazlara çıkması bekleniyor. Hem Android hed de IOS için çıkış yapacak oyun için şimdiden binlerce oyunsever tarafından ön kayıt oluşturuldu. Toplamda 15 milyondan fazla oyuncuya sahip olan oyunun asıl amacı dört kişilik ekibin bir katilden saklanarak hayatta kalmaya çalışması olacak. Oyunu geliştirmek için Behavior Interactive şirketi ile masaya oturan NetEase şirketi, Dead by Daylight Mobile'ı belirli bölgelerde test ettikten sonra Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Asya'da bir lansman düzenleyecek.

 İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan korku türündeki oyun PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch platformlarında oynanabiliyorken geliştirici iki şirket oyunu mobil cihazlarada da oynanabilir hale getirmek için çalışmalara başladı. Dead by Daylight, orijinalin hikayesine sadık kalacak ve IOS ile Android platformlarında ücretsiz olarak yayınlayacak. Her iki platformdan da ücretsiz olarak ön kayıt yapabilirsiniz. Android kullanıcıları Play Store'dan, IOS kullanıcıları App Store'dan ön kayıt yapabilirler.

 Oyunda yer alan acımasız katil, hızlı yürüyebilmesine rağmen fiziksel haraketlerinin çoğunda dört kişilik kaçmaya çalışan ekipten daha yavaş. Sizi yerden yüksek bir konumda duran kancalara takmak isteyen katilden önünüzdeki engelleri aşarak kaçmaya çalışacaksınız. Eğer katil sizi yakalayıp kancalardan birine takarsa hayatta kalan diğer takım arkadaşlarınızdan biri sizi takılı olduğunuz kancadan kurtarabilir. Oyunun amacı aslında hem katilden kaçmaya çalışmak hem de etrafta bulunan makineleri katile yakalanmadan çalıştırarak kapalı olduğunuz alanın kapısını açmaya çalışmak olacak. Katil rölünü oynayacak olursanız bu dörtlüyü makineleri çalıştırmadan hepsini yakalayıp kancalara birer birer asmayı başarmalısınız.