Dead Space ve The Callisto Protocol’un Yaratıcısı Electronic Arts’da DICE’da Çalışmak İçin Geri Döndü mü?

Dead Space ve The Callisto Protocol’un Yaratıcısı Electronic Arts’da DICE’da Çalışmak İçin Geri Döndü mü?

Denzeyimli oyun tasarımcısı Glen Schofield, profesyonel kariyeri boyunca birkaç tanınmış geliştirici stüdyonun başına geçti ve popüler Call of Duty serisinin yaratımına dokundu. Oyun topluluğunda, ilk klasik Dead Space’in piyasaya sürülmesi ve daha yeni olan The Callisto Protocol ile korku oyunlarının mükemmel bir yaratıcısı olarak bilinir. Onun son korku oyunu maddi olarak başarılı olmadı ve Schofield, tekrar nişancı türüne geri dönerek başka popüler bir seri olan Battlefield üzerinde çalışabilir.

Geçen yılın sonunda, Glen Schofield’ın yeni bir oyun projesi üzerinde çalıştığını duyurdu. Kendi kurduğu Striking Distance stüdyosunu terk ettikten sonra, oyuncuların onun bir sonraki oyununun ne olabileceğine dair sadece tahminleri kaldı. Bugün geliştirici, kendisi hakkında yeni bilgiler paylaşmaya ve gelecek projesiyle ilgili bazı ipuçları vermeye karar verdi.

Schofield, muhtemelen korku oyunu Dead Space’in piyasaya sürülmesinin ardından terk ettiği Electronic Arts’a geri dönebilir. Geliştiricinin son mesajında, son zamanlarda DICE stüdyosunun merkez ofisini ziyaret ettiğini övüyor. Oyun tasarımcısı, neden Battlefield serisinin önde gelen geliştiricilerini ziyaret ettiğini açıklamadı, ancak stüdyoyu anarken bir sonraki projesinden de bahsetti.

Kişisel “Yaratıklar” sergim 20 Haziran’da San Francisco’da gerçekleşecek. Detaylar yakında duyurulacak. Diğer projem hakkında henüz bir haber yok, ama buradayım, DICE’tayım!

— Glen Scofield açıkladı.

Olası olarak, oyun tasarımcısı yeni bir Battlefield oyununun geliştirilmesinin liderliğini üstlenebilir. Daha önce başarılı Call of Duty oyunlarının yaratımında deneyimi bulunuyor. Ayrıca Schofield’ın DICE’ı ziyaret etme nedeni, stüdyo tarafından geliştirilen Frostbite oyun motorunu almak olabilir.