“Demokrasi kazandı”: Sony, oyuncuların taleplerini kabul etti ve Helldivers 2’de PSN zorunluluğunu kaldıracak

“Demokrasi kazandı”: Sony, oyuncuların taleplerini kabul etti ve Helldivers 2’de PSN zorunluluğunu kaldıracak

Helldivers 2’deki son güncelleme nedeniyle oyuncuların tepkisi birkaç gündür interneti sallıyor. Popüler kooperatif birinci şahıs nişancı oyununun geliştiricileri, Sony yönetiminin talebi üzerine oyun içinde PSN hesaplarına zorunlu bağlantıyı uygulamıştı. Bu karar, oyunu PC’de oynayan oyuncuları memnun etmedi ve Steam’de 300 binden fazla negatif yorum yazdılar. Şaşırtıcı bir şekilde, oyuncuların mücadelesi boşa gitmedi ve şirket kararını iptal ediyor.

Sony resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla, oyuncuların tepkilerini duyduklarını ve anladıklarını belirtti. Helldivers 2’de zorunlu PSN hesapları bağlantısı fikri hoşnutsuzluğa sebep olduğu için bundan sonsuza dek vazgeçileceği açıklandı. Şirket, oyuncuların geri bildirimlerinin projenin gelişiminde çok değerli olduğunu vurgulayarak, oyuncu görüşlerinin her zaman dikkate alınacağını belirtti.

Helldivers hayranları, Helldivers 2’nin hesap bağlantısı güncellemesiyle ilgili geri bildirimlerinizi duyduk. 6 Mayıs tarihli güncelleme, yeni oyuncular ve mevcut oyuncuların 30 Mayıs’tan itibaren Steam ve PlayStation Network hesaplarını zorunlu hale getirecekti, ancak bu gerçekleştirilmeyecek.

Hala PC oyuncuları için en uygununun ne olduğunu araştırıyoruz ve geri bildirimleriniz çok değerli. Helldivers 2’ye gösterdiğiniz sürekli destek için tekrar teşekkür ederiz ve gelecek planlar hakkında sizi bilgilendireceğiz.”

— Sony’den yapılan açıklama.

Helldivers 2 hayranları ve sıradan oyuncular bu günü büyük bir “demokrasi zaferi” olarak adlandırdılar. Bu, büyük bir şirketin endüstrideki oyuncuların sesini dinleyerek kendi yan hizmetlerini dayatmaktan bilinçli olarak vazgeçtiği nadir durumlardan biri olarak kabul ediliyor.