Demon’s Souls, Yeni Bir Oyun Türü Doğuran, 15 Yıl Önce Çıktı

Demon’s Souls, Yeni Bir Oyun Türü Doğuran, 15 Yıl Önce Çıktı

Bugün, PS3 için bir özel oyun olan ve yeni bir oyun türüne yol açan Demon’s Souls’un Japonya’da piyasaya sürülüşünün 15. yılıdır, bu tür günümüzde çok popüler hale gelmiştir. Gerçekten de, FromSoftware önceki projelerinde benzer fikirler ifade etmişti (özellikle King’s Field serisinde), ancak PS3 için bu oyun sonunda modern video oyunları üzerinde büyük etkisi olan formülü topladı.

Birçok kişi bu oyunun Japonya’da piyasaya sürülme yıl dönümünü kutluyor, ancak Demon’s Souls’un diğer pazarlara çıkışının bir süre aldığını hatırlayanlar da var: 5 Şubat 2009’da Japonya’da piyasaya sürüldükten sonra, Kuzey Amerika’ya aynı yılın Ekim ayında ve daha sonra 2010 yılının Haziran ayında Avrupa pazarına ulaştı.

Uluslararası pazarlarda yayınlanması kolay olmadı çünkü Sony, Demon’s Souls’un Japonya dışında iyi satamayacağına inanmıyordu (bu konuda daha sonra pişman oldular). Atlus ve Bandai Namco, oyunun ABD ve Avrupa’ya dağıtımından sorumlu olmalıydı ve geri kalan dünyanın bu harika projeden keyif almasını garanti etmelilerdi.

Nihayetinde, Demon’s Souls, Hidetaki Miyazaki liderliğindeki FromSoftware’in gelişimini etkiledi: Bu ilk yaklaşımdan sonra, daha erişilebilir bir Dark Souls yarattılar, efsanevi bir üçlemenin başlangıcını, Bloodborne’un çarpıklığını ve Sekiro: Shadows Die Twice’ın çevikliğini ve Elden Ring’in büyüklüğünü getirdi. Daha sonra, yaklaşık üç yıl önce, PS5 için Demon’s Souls Remake adlı yeni bir sürümü yayınlandı ve oyununu değiştirmeden yeni bir izleyici kitlesine ulaşmayı başardı.