Denis Villeneuve, “Dune 3” filmi sadece bir koşulda çekecek. Mesih’in “İkinci”den daha iyi olması gerekiyor.

Denis Villeneuve, “Dune 3” filmi sadece bir koşulda çekecek. Mesih’in “İkinci”den daha iyi olması gerekiyor.

Film “Dune: İkinci Kısım” büyük bir başarıya ulaşıyor. Eleştirmenler başlangıçta onu “şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmlerinden biri” olarak adlandırdılar ve şimdi artık sinemalara hükmediyor, üzerinde zaten yarım milyar dolardan fazla hasılat var. Bu harika kabulün ardından “ikinci” film için, üçüncü bölümün yaratılması sadece zaman meselesi olarak görünüyordu. Ancak görünüşe göre bir sonraki “Dune” filmi vizyona girdiğinde çok uzun bir zaman geçecek.

Dennis Villeneuve, bir sonraki bölümün çekimlerini aceleye getirmeyi düşünmediğini defalarca belirtti. Ve geçtiğimiz günlerde Variety’ye verdiği röportajda nedenini açıkladı. Yönetmenin muhtemelen bir kez daha izleyicilerin cebinden para çıkarmayı amaçlayan ana franshizlerden biri oluşturmak gibi bir niyeti yok, kalite ise ikinci planda. Kanadalı yönetmenin ifadesine göre, kendisi için yüksek bir standart koymuş ve “Üçlü”nün yaratılması için bir koşul belirlemiştir. Üçüncü bölümün, “ikinciden” daha iyi olması gerekiyor.

“Bunu, birinci kısımdan hemen sonra başlatmak iyi bir fikir gibi geldi. Geliştirme, senaryo yazma sürecindeydik ve benzer şekilde. Ancak bu aynı zamanda, Arrakis’te altı yıl geçirdiğim anlamına geliyordu. Düşünüyorum ki biraz geri çekilmek faydalı olacak. En önemlisi, çok güçlü bir senaryomuz var. Hazır olmayan bir şeyi yapmaktan kaçınmak istiyorum. Benimle hiç böyle bir sorun yaşanmadı, ama şimdi bir tehlike olabileceğini hissediyorum. Her şeyin kağıt üzerinde olması gerekiyor. Her şey gerçekçi ve güncel olmalı. Eğer “Messiah”ı yönetirsem, ikinci kısımdan daha iyi olmalı. Aksi takdirde yönetmeyeceğim.”

Kabul edin, yönetmen kendine gerçekten zor bir görev koymuştur. Bu, öncelikle ikinci filmin ne kadar etkileyici olduğu yüzünden. Film sadece izleyicileri değil, eleştirmenleri de etkiledi. Rotten Tomatoes’a göre, ilk filmin %95’i ve ikinci filmin %93’ü onaylarını belirtti. Ayrıca, yönetmenin uyarlama yapacağı malzeme nedeniyle de bu durum zor olacak. Birçok okuyucu tarafından düşünüldüğü gibi, Frank Herbert’ın “Dune Messiah”ı, 1965 romanı kadar başarılı değil. Bu yüzden Dennis Villeneuve için büyük bir iş var. Neyse ki, sonraki her bölümün öncekinden daha iyi olacağı bir üçleme ortaya çıkması için parmaklarımızı çapraz tutacağız.