Denuvo ve zorunlu çevrimiçi yardımcı olmadı: Suicide Squad: Kill the Justice League Steam’de çok zayıf bir başlangıç yaptı

Denuvo ve zorunlu çevrimiçi yardımcı olmadı: Suicide Squad: Kill the Justice League Steam’de çok zayıf bir başlangıç yaptı

Dün Suicide Squad: Kill the Justice League adlı oyunun resmi olarak piyasaya sürülmesi gerçekleşti. Oyun erken erişimde de etkileyici sonuçlar göstermedi, ancak genel çıkış neredeyse hiçbir şeyi değiştirmedi.

Steam’deki çevrimiçi zirve sadece 13 bin kişiye ulaştı, bu da bu kadar yüksek bir üretim bütçesi olan bir oyun için felaket demek, hatta orta derecede olan Gotham Knights bile 24 bin kişiye ulaştı. Oyunun çıkışından sonra geliştiricilerin ağızdan ağıza dolaşacaklarını beklemeleri de pek olası değil – oyunun ortalama puanı 60 civarında dolaşıyor ve Arkham serisi hayranları sevdiği kahramanın hikayesinin bozulmasından dolayı geliştiricilere lanet okuyor. Genel olarak, diğer platformlarda da proje “uçmayacak” gibi görünüyor, çünkü genel olarak olumsuz bir algı var.

Bu “başarılar” göz önüne alındığında, Warner Bros. proje yerine göre gömülmek yerine, tüm planlanmış sezonları piyasaya sürmek ve yıllarca oyunu desteklemek konusunda daha isteksiz gözüküyor. Görünüşe göre geliştiricilerin ve yayıncının projenin kalitesine daha çok dikkat etmeleri gerekirdi, çünkü sonuçta oyunu ne Denuvo koruması ne de zorunlu çevrimiçi bağlantı kurtaramadı, bu da tekrar teyit ediyor ki vasat bir oyunu hiçbir DRM kurtaramaz.

Suicide Squad: Kill the Justice League PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü.