Deus Ex’in iptal edilen oyununda Adam Jensen’in seslendirme aktörü çalışmadı.

Deus Ex’in iptal edilen oyununda Adam Jensen’in seslendirme aktörü çalışmadı.

Dün, Embracer Group AB yayıncılığının, Deus Ex franchise’ında geliştirilmekte olan oyunu iptal etmeye ve 97 Eidos Montreal çalışanını işten çıkarmaya karar verdiği ortaya çıktı. Bugün seslendirme sanatçısı Elias Toufexis bu haberleri yorumladı.

Oyuncunun söylediğine göre, o projede yer almadı – muhtemelen oyun Deus Ex: Mankind Divided’in devamı olmayacaktı, zira oyunun devamı olanın 8 yıldır (Deus Ex: Mankind Divided’ın büyük bir cliffhanger ile bitmesi göz önüne alındığında) beklenen bir şey olmadığını, başka bir ana karakterle farklı bir şey olduğunu belirtti.

“Eğer onlar iki yıl boyunca Deus Ex üzerinde çalışıp benimle iletişime geçmedilerse, büyük olasılıkla hikaye Jensen hakkında değildi. Ama beni daha çok kızdıran şey ise birçok insanın işten çıkarılması. Oyun endüstrisi çalışanlarına tükürüyor.” – Elias Toufexis yazdı.

Toufexis’in mesajı, Deus Ex’e yeni bir oyunun iptaliyle hayranların acılarını biraz hafifletebilir – görünüşe göre oyuncular Adam Jensen’ın yeni maceralarını her durumda alamayacaktı.