Diablo 4'e Birçok Yenilik Eklenecek!

Diablo 4'e Birçok Yenilik Eklenecek!

     Oyun dünyasının en önemli firmalarından birisi olan Blizzard, efsane seri olan Diablo IV için üç aylık geliştirme görevlerinin ilkini paylaştı. Blizzard'ın yaptığı paylaşıma göre, UI, denetleyici girişi ve yeni düşman setleri üzerinde çalışmalar yapılıyor.

     BlizzCon'dan elde ettiği oyuncu geri bildirimlerini değerlendiren ekip, geliştirme aşamasında oldukları Diablo IV'te birkaç değişiklik yaptı. Bu değişikliklerin en başında ise kullanıcı arayüzü oldu. Artık kullanıcı arayüzü, metnin ekranda görünmesini sağlaması açısından ve okumayı kolaylaştırmak açısından daha sessiz bir arka plan kullanıyor.

     Ayrıca tüm beceri yuvaları, erişebilirlik ve esneklik olması açısından varsayılan olarak farklı olabilir ve sol köşe yapılandırması artık PC sürümünde değil konsol sürümünde bulunacak. BlizzCon'da elde edilen geri bildirimlere göre uzak mesadefen oyun oynayanların eylem çubuğunu daha net bir şekilde görmesi açısından sol köşenin uygun olduğu belirlendi. Eylem çubuğunun konumundan memnun olmayan PC oyuncuları, istedikleri takdirde konumlandırmayı yeniden yapabilecekler.

     Bir başka dikkat çeken detay ise, PC'de bulunacka olan denetleyici girişi. Geliştirici ekibin şu anda denetleyici dostu kısayollar veya alternatif akışlar oluşturmaya çalışırken sabit klavye ve mouse düzenlerini korumak için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

      Son olarak oyuna eklenecek olan yeni düşman setleri hakkında açıklamalar yapıldı. Sanctuary'nin yaşayan, nefes alan bir karater olarak, özellikle yaratıklarıyla inşa edilmesi gerekecek. Oyunda bulunacka olan her ailenin farklı savaş stratejileri ve hisleri bulunacak. Örnek vermek gerekirse, Drowned ailesinin çeşitli tarzlarda beş üyesi bulunacak: çürük. menzilli dövüşcü, yakın dövüş ustası, swarmer ve zindan patronu. Kruvazörler yüksek cana sahip olacak ve yanında savaşmakta olan yakın dövüş birimlerini korumakla görevli olacak. Tanıtılan son düşman ailesi ise yamyamlar oldu. Bu aile, yollarına çıkan her şeyi temizleyen acımasız bir grup olacak.

      Sonuç olarak, oyuna eklenecek olan bu düşman aileler, oyunculara zengin ve çeşitli savaş deneyimleri sunacak. Şu an için Diablo IV'ün PC, Xbox One ve Playstation 4 platformları için geliştirilmekte olduğu biliniyor.