Diablo 4, ışın izleme desteği aldı.

Diablo 4, ışın izleme desteği aldı.

Blizzard’ın resmi sitesinde, Diablo 4’ün artık Ray Tracing teknolojisine resmi olarak destek verdiği bir gönderi yayınlandı. Mesajın yanı sıra, oyundaki görsel değişiklikleri ne kadar etkilediğini görebileceğiniz ekran görüntüleri de yer alıyor. Ancak yakından bakıldığında, bazen geliştirmeler çok az fark edilebilir düzeyde.

Evet, gölgeler daha “yumuşak” hale geldi ve çeşitli büyülerin su yüzeyinde ek yansımaları oldu, ancak bunlar savaşın ortasında veya dünyayı keşfederken dikkat çekmek istediğimiz değişiklikler değil. Bu nedenle, bu oldukça küçük kozmetik bir güncelleme olarak nitelendirilebilir, ama her şeyde bir ama var…..

Diablo 4’ün konsol sürümleri için ışın izleme teknolojisi etkinleştirildiğinde kare hızı 30 FPS’de kilitlenecek. Blizzard, bunun genel oyun performansının aşırı düşmesini önlemek için olduğunu açıklıyor. Mevcut nesil konsolların yetenekleri göz önüne alındığında, bu oldukça mantıklı bir karardır.

Peki Diablo 4’te ışın izleme teknolojisini etkinleştirmek ve performansla uzlaşmak mı gerekir? Bu soruya herkes kendi cevabını vermeli. Ancak asıl önemli olan, Blizzard’ın söz verdiği özelliği oyunculara sunduğudur.