Digital Foundry uzmanları, Tekken 8’in teknik yönünü yüksek derecede beğendi.

Digital Foundry uzmanları, Tekken 8’in teknik yönünü yüksek derecede beğendi.

Bandai Namco’nun dövüş oyunu Tekken 8 artık tüm platformlarda mevcut ve Digital Foundry, teknik yönünü yüksek puan verdi. Tekken 8, neredeyse tüm cihazlarda mükemmel çalışmak ve harika görünmek için tasarlandı.

PlayStation 5 ve Xbox Series X benzer görsel ayarlara sahipken, 1080p çözünürlüğe odaklanmış Xbox Series S’de bazı grafik kısıtlamaları tespit edildi. PC’de görsel ayarların esnekliği, kişisel bir yaklaşım sağlayarak harika. Ölçekleme ve kenar yumuşatma seçenekleri, Unreal TSR tarafından vurgulanan dahili bir scaler ile en iyi görüntü kalitesini sağlar.

Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarındaki Tekken 8, etkileyici bir görüntü kalitesi sergiliyor. Her iki konsol da maksimum 4K dinamik çözünürlüklü Unreal scaler’ı kullanıyor ve her iki eksende de %50’ye kadar ölçeklendirme yapılıyor. Ancak gerçek çözünürlük genellikle 1440p’ye yakın veya biraz daha yüksek oluyor. Xbox Series X, genellikle oyun içi yoğun hareketler sırasında farkı fark etmek zor olsa da, PlayStation 5’ten daha yüksek dinamik çözünürlükten faydalanıyor.

Xbox Series S’teki Tekken 8, 1080p’ye maksimum bir çözünürlüğe odaklanmış olsa da, genellikle 720p’ye veya daha da düşük çözünürlüklere düşüyor. Bu uzlaşma, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in daha güçlü sürümleriyle karşılaştırıldığında, görüntü kalitesinin daha çok PS3 dönemine benzediği bir duruma yol açıyor. Series S’in bellek kısıtlamasının bu uzlaşmanın nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor ve bu da bazı yüzeylerde daha düşük çözünürlüklü dokulara yol açıyor.

Xbox Series S, güvenilir ve verimli bir oyun deneyimi sunsa da, grafik yeteneklerinin daha güçlü benzerlerine göre geride kaldığını belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, birçok oyuncu için, Series S’nin daha erişilebilir fiyatı dikkate alındığında oyun deneyimi hala tatmin edici olabilir, özellikle mevcut nesil diğer konsollarla karşılaştırıldığında.