Disney, Star Wars Evrenindeki Rey’in Solo Filmini İptal Etti iddiası

Disney, Star Wars Evrenindeki Rey’in Solo Filmini İptal Etti iddiası

Görünüşe göre, Disney, “Yıldız Savaşları” evreninde daha önce dondurulan bir filmin tamamen iptal edilmesini planlıyor. Bu, yeni üçlemenin doğrudan devamı olması gereken “Jedi Yeni Düzeni” hakkında konuşuyor ve Daisy Ridley’in Rey rolünün oyuncusunu geri getirmesi bekleniyordu.

Bu olasılığa World of Reel portalı işaret ediyor. Daha önce Disney stüdyosu ve senarist Stephen Knight arasındaki uyuşmazlıklara dikkat çeken portal, Knight’ın sürekli düzenlemelerden sıkıldığı için başka bir projesi olan “Peaky Blinders” dizisinin uzun metrajlı devamıyla ilgilenmeyi tercih ettiği konusunda bilgi veriyor.

World of Reel ayrıca, Disney’in CEO’su Bob Iger’ın yatırımcılara son zamanlarda “bazı projeleri özel olarak iptal ettiğini” açıkladığını belirtiyor. Hangi projelerden bahsedildiği net olarak bilinmese de, stüdyonun mali başarısızlıklarının ardı ardına gelmesi göz önüne alındığında, bu tür bir kararın temellendirilmiş olduğu kesin.

Henüz resmi olarak iptal edilmemiş olan “Yeni Düzen Jedi” hikayesinin, Rey’in kahramanlığıyla zor durumda olan Jedi Düzeni’nin tekrar inşası üzerine odaklanması gerekiyor. Projenin yönetmeni Sharmeen Obaid’e emanet edilmiş durumda ve Obaid, tartışmalı açıklamalarla dikkat çekmişti. Özellikle yönetmen, filminin amaçlarından birinin “erkekleri rahatsız hissettirmek” olduğunu söyledi.