Disney Yatırımcısı Kadınlara Verilen Başrol Karakterleri Eleştirdi

Disney Yatırımcısı Kadınlara Verilen Başrol Karakterleri Eleştirdi

Amerikalı milyarder Nelson Peltz, filmlerin yapımına yaklaşımları nedeniyle Disney yönetimini eleştirdi. Trian Partners tarafından sahip olunan hedge fon, şu anda şirketin 3.5 milyar dolarlık hissesine sahip. Şu anda yatırımcı, yönetim kurulundaki yerler için mücadele veriyor.

The Financial Times’a verdiği röportajda Peltz, Marvel başkanı Kevin Feige ve Disney CEO’su Bob Iger’ın stratejisini sorguladı. Hissedar, “Captain Marvel 2” ve “Black Panther” filmlerine atıfta bulunarak yazarların kapsayıcılığa olan tutkularıyla “yok edildiğini” ima etti.

“İnsanlar filmleri veya şovları eğlenmek için izler. Sinemaya, güncel konuları öğrenmek için gitmezler. Neden bana Marvel filmlerinde ana karakterlerin tamamının kadın olduğu bir film lazım? Kadınlara karşı bir sorunum olduğu söylenemez, ama buna ne gerek var? Neden ‘Captain Marvel 2’de [protagonistler] hem erkekler hem de kadınlar olamaz? Neden sadece siyahi oyuncuların olduğu bir film bana lazım?” — Nelson Peltz.

Şubat 2024’ün sonunda Disney, son filmlerin başarısızlığını “seksist izleyiciler” suçladı. Şirketin üst düzey yöneticilerine göre, izleyiciler, kahramanlarının kadın olmasından dolayı süper kahraman filmlerini gereksiz yere eleştiriyorlar.

2024 Mart’ında, içeriden bilgi alan Daniel Richtman, Marvel’ın “Captain Marvel”, “Ant-Man” ve “Eternals”ın devam filmlerini yapmayacağını bildirdi çünkü bu serilerin son bölümleri olumsuz eleştiriler almıştı. Şirket, başarının kanıtlanmış formüllere odaklanmak istiyor.