DLSS 3 ile FSR 3 modu, GeForce RTX 20 ve 30’da kadar% 75 daha iyi performans sağlayarak kareler oluşturmayı mümkün kılıyor.

DLSS 3 ile FSR 3 modu, GeForce RTX 20 ve 30’da kadar% 75 daha iyi performans sağlayarak kareler oluşturmayı mümkün kılıyor.

Haberlere göre, yeni FSR 3’ün DLSS 3’e dönüştürme modu, GeForce RTX 2000 ve GeForce RTX 3000 grafik kartlarının oyunlardaki performansını %75’e kadar artırma imkanı sunuyor. Bu, eski kart sahiplerinin modern oyunların yüksek kare hızının tadını çıkarmasını sağlıyor.

Bu modun oluşturulması, AMD’nin FSR 3’ün kaynak kodunu yayınlaması sayesinde mümkün hale geldi. Tutkunlar, FSR 3’ün kare üretimini destekleyen DLSS 3 Frame Generation’a entegre edebildiler. Artık FSR 3, başlangıçta bu teknolojiyi desteklemeyen oyunlarda da kullanılabiliyor.

Digital Foundry tarafından test edilen mod, Windows kaydını değiştirerek işletim sisteminin GeForce RTX 2000 ve GeForce RTX 3000 kartlarının DLSS 3 Frame Generation ile uyumlu olduğunu düşünmesine olanak tanıyor. Sonuç olarak, oyundaki ayarlarda aslında FSR 3’ü kullanan DLSS 3’ü etkinleştirme seçeneği ortaya çıkıyor.

Örneğin, RTX 3080 kartı ve 2K çözünürlükte Cyberpunk 2077 oyununda performans neredeyse %70 arttı. DLSS 3/FSR 3 olmadan oyun 60 kare/saniye hızında çalışırken, mod ile 100 kare/saniyeye ulaşıldı. Spider-Man’de artış daha da büyük oldu ve %75’e kadar oldu. Ancak raporlara göre, gölgelerde titreme ve saçların kaybolması gibi bazı dezavantajlar bulunmaktadır.

Her durumda, bu yöndeki çalışmalar devam ederse, benzer dezavantajlardan yoksun modların ortaya çıkması muhtemeldir. FSR 3’ün DLSS 3’e dönüştürülmesi fikri oldukça umut verici görünüyor.