Dolphin emülatörüne HDR desteği eklendi

Dolphin emülatörüne HDR desteği eklendi

Yeni iş raporu bloglarında Dolphin Emulator ekibi, Wii/GameCube emülatörlerine birkaç yeni eklemenin tanıtımını yaptı. Artık Dolphin emülatörü HDR’yi destekliyor ve oyuncuların klasik oyunları modern HDR ekranlarda geliştirmesine olanak tanıyor. En son emülatör sürümünü sitemizden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Dolphin şu anda mevcut en popüler emülatörlerden biridir ve nedeni kolayca anlaşılabilir. Emülatör geniş bir işletim sistemi yelpazesini destekler. Sürekli olarak özel bir grup hayranlar tarafından güncellenir ve iyileştirilir. Bugün, Wii ile uyumlu olan tüm oyunların %38,2’si (GameCube oyunlarını da içerir) emülatörde mükemmel bir şekilde çalışıyor. Wii ile uyumlu olan oyunların %59’u “oynanabilir” derecelendirmesine sahip, yani bu oyunları tamamen oynamak mümkün olabilir ancak bazı küçük sorunlar olabilir. Evet, Wii/GameCube kütüphanesinin %97’den fazlası Dolphin üzerinden oynanabilir.

Filoppi, Dolphin ekibinden biri, emülatöre HDR geliştirme shader’ı ekledi. Bu “AutoHDR” shader’ı eklenmiştir çünkü eski konsollar ve oyunlar aslında HDR ekranlar göz önünde bulundurularak yapılmamışlardı. Bu shader, parlak bölgeleri HDR parlaklık aralığına genişleterek, geri kalan kısmı değiştirmeden bırakarak eski oyunlara HDR derinlik katıyor. Bu değişiklik, klasik oyunlara ek bir HDR derinliği kazandırırken genellikle bu oyunların orijinal görünümünü korur.

Wii ve GameCube için oyunlar aslında HDR için tasarlanmamıştır. Bazı oyunlarda optimal görüntüleme için belirli HDR ayarları gerekebilir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konu: Wii oyunları genellikle beyaz ekranda başlar. Ekran parlaklığını ve Dolphin emülatöründeki HDR shader ayarlarını maksimuma çıkarmayın.