Don’t Nod, STJV’nin stüdyonun üzerinde çalıştığı tüm projeleri idare edememe suçlamalarını reddediyor.

Don’t Nod, STJV’nin stüdyonun üzerinde çalıştığı tüm projeleri idare edememe suçlamalarını reddediyor.

Son zamanlarda Don’t Nod oldukça üretken bir geliştirici oldu. Fransız stüdyo, Jusant’ı 2023 yılındaki Ekim ayında piyasaya sürdü ve yarın (13 Şubat 2024) zaten Banishers: Ghosts of New Eden’ın piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Bu projelerin hacmi dikkate alındığında, Fransız sendikası STJV, Don’t Nod çalışanlarının refahı konusunda endişelerini dile getiren bir açıklama yaptı. Geliştiricinin kaldıramayacağı kadar fazla proje üstlendiğini ve 2023 yılında 8 projenin geliştirildiğini söyledi. Ayrıca STJV, Don’t Nod’un organizasyon sorunları olduğunu ve çalışanların genellikle herhangi bir açık hedef olmadan bir projeden diğerine transfer edildiğini iddia ediyor. Ayrıca Banishers’ın piyasaya sürülme tarihindeki 7 Kasım 2023’ten eski tarihten yeni tarihe (30 dakika içinde kamu duyurusu yapıldığı zamana kadar) çalışanların bu durumdan haberdar olmadığını iddia ediyor.

STJV’nin suçlamalarına karşılık olarak Don’t Nod şirket yönetimi, kendi GamesIndustry’ı için bir açıklama yayınladı. Fransız geliştirici, “çalışanların ‘düzenli olarak kötü muamele gördüğü’ iddialarının şirketimizin değerleri ve kültürüne uygun olmadığını” ekleyerek, “önceliğimiz, herkesin saygı ve haysiyetle karşılandığı olumlu ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmaktır” dedi.

Don’t Nod, “herkes için olumlu ve kapsayıcı bir çalışma ortamını desteklemeyi ve gündeme getirilen herhangi bir konuyu yapıcı bir şekilde çözmeyi taahhüt ediyor” dedi.

Don’t Nod, Fransız stüdyonun tam zamanlı uzaktan çalışma ve sürekli sözleşmeler sunması ve çalışanların çıkarlarını göz önünde bulunduran diğer seçenekler sunmasından dolayı en ilerici geliştiricilerden biri olarak biliniyor.