Dragon Age 4 En Erken 2023'ün Sonunda Bekleniyor

Dragon Age 4 En Erken 2023'ün Sonunda Bekleniyor

Dragon Age 4 için çok uzun bir bekleyiş oldu. Inquisiton'ın 2014'te piyasaya sürülmesinden bu yana geçen sekiz yılda, koca bir konsol nesli, küresel bir salgın geçirdik.

Ama sonunda kara göründü. Venture Beat'den Jeff Grubb'a göre Dragon Age 4, 2022'yi tamamen atlayarak 2023'ün sonlarına doğru bir çıkış tarihi arıyor. Oyun muhtemelen PS4 ve Xbox One için çıkacak. Bunun oyun için mümkün olan en erken başlangıç penceresi olduğu söyleniyor, bu nedenle daha fazla gecikme hala göz ardı edilemez.

Gazetecinin kaynakları, oyunun gelişiminin plana göre gittiğini garanti ediyor: geliştiriciler oyunun önemli aşamalarını zamanında tamamlıyor ve görünürde herhangi bir gecikme yok.

Buna rağmen Grubb, DA4'ün piyasaya sürülmesinin 18 aydan daha erken olmayacağını, yani en erken 2023'ün ikinci yarısında olacağını iddia ediyor.

Dragon Age Trilogy Remaster Almayacak

Grubb ayrıca Mass Effect Legendary Edition'ın çıkışından sonra hayranların gündeme getirdiği yenilenmiş Dragon Age oyunlarının bir paket olarak piyasaya sürülme olasılığından da bahsetti.

Gazeteci, seriden önceki oyunların remaster'larını yayınlama planları olmadığını belirtti.

Sebeplerden birinin, ilk üç Dragon Age'in olay örgüsü açısından çok bağlantılı olmaması, yani Mass Effect'te olduğu gibi tam bir hikaye oluşturmadıkları varsayılmakta.

İkinci bir sebep ise bu oyunlarda üç farklı oyun motorunun kullanılması: Dragon Age: Origins'de Eclipse, Dragon Age II'de Lycium ve son olarak Dragon Age: Inquisition'da üçüncü nesil Frostbite kullanılmıştı. Sonuç olarak, üçlemenin tamamını içeren bir remastered sürüm sunmak, tamamen Unreal Engine 3 üzerinde geliştirilen Mass Effect'ten çok daha fazla çalışma gerektirecek.

Son fragmanın ortaya çıkmasından bu yana uzun zaman geçmesine rağmen, yeni Dragon Age hakkında hala fazla bir şey bilmiyoruz. Yalnızca live-service oyunu olmayacağı ve 8. nesil konsollarda (yani PS4 ve XOne) piyasaya sürülmeyeceği onaylandı. Kalan her şey geçmiş fragmanlara dayanan spekülasyonlardan ibaret.