Dragon Ball Z Kakarot Rehberi, İpuçları ve Oyuna Dair Her Şey

Dragon Ball Z Kakarot Rehberi, İpuçları ve Oyuna Dair Her Şey

Dragon Ball Z Kakarot rehberi oyunu %100 tamamlamak ve tüm sırlarını öğrenmenize yardımcı olacaktır. Rehberin ilk birkaç bölümü temellere ve ana oyun mekaniğine odaklanmaktadır. Karakter ilerleme sistemi, uygun becerilerin nasıl seçileceği, haritanın nasıl keşfedileceği, ek etkinliklerin aranması veya deneyim kazanılması hakkında bilgi edineceksiniz. Ayrıca kontroller, arayüz veya oyunun sistem gereksinimleri hakkında bilgi edineceksiniz. Rehberde ayrıca kupalara/başarımlara da yer verdik. Bu açıklamaları takip etmek platin kupayı daha hızlı açmanıza yardımcı olacaktır.

Rehberimiz sayesinde, Dragon Ball evreninin Dünya, Namek, Kaio gezegeni veya Hiperbolik Zaman Odası gibi tanıdık yerleri ve alanlarını keşfedeceksiniz. Dünyada nasıl dolaşacağınızı, olası ek aktiviteleri (sürüş, avcılık, balık tutma, eğitim) nasıl yapacağınızı veya karakterleri nasıl kontrol edeceğinizi öğreneceksiniz. Son Goku’ya ek olarak; Gohan, Vegeta, Trunks ve diğer Z savaşçılarını tanıyacaksınız. Çeşitli mini oyunlar oyunun diğer önemli noktalarını oluşturuyor. Bu mini oyunlar sayesinde dinozorları avlayabilir, balık tutabilir, malzeme toplayabilirsiniz. Tüm bunlar rehberimizde mevcut.

Rehberde ayrıca özel beceriler geliştirmenize yardımcı olacak Z kürelerini ve D madalyalarını nasıl bulacağınız hakkında bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca karakterleri daha da güçlendirmenize ve değerli ruh amblemleri almanıza izin veren yan görevleri açıkladık. Bu bilgiler sayesinde sıralamanızı yükseltebilirsiniz, bu da size güçlü pasif beceriler kazandırır. İpuçlarımız düşmanları yenmenize, karakterlerinizin istatistiklerini en üst düzeye çıkarmanıza ve oyunu tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Dragon Ball Z Kakarot bizi animenin bilinen dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yapımın ana karakteri, diğer korkusuz kahramanlarla birlikte Dünya’yı kötü adamlardan koruyan bir savaşçı ırkı olan Saiyan, yani Goku olarak bilinen Kakarot’tur. Bu oyun sayesinde hayranlar, sadece animenin bilinen en önemli olaylarda Goku’ya rehberlik ederek kaderini takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda hayatının bilinmeyen kısımlarını öğrenme ve çeşitli sorulara cevap alma fırsatına da sahip oluyorlar.

Dragon Ball Z Kakarot’ta üçüncü şahıs bakış açısıyla (TPP) mevcut. Oyun aşamalara ayrılmıştır ve her biri yürüyerek veya uçarak keşfedilebilecek geniş alanlar sunmaktadır. Hikayede ilerleme kaydederek her bir konuma erişebilirsiniz. Dragon Ball Z serisine dayanan bu oyunda rakiplerle mücadele önemli bir rol oynar. En önemlisi boss dövüşleridir. Savaş sistemi klasik dövüş oyunlarına benzer. Goku ve düşmanları yakın dövüşte veya uzaktan (enerji saldırıları yaparak) yerde ve havada savaşarak etrafta büyük bir kaosa neden oluyorlar.

Dragon Ball Z Kakarot Toplam Oyun Süresi Ne Kadar?

Dragon Ball Z Kakarot çok fazla içeriğe sahip kapsamlı bir RPG’dir. Geliştiricilere göre, ana hikaye yaklaşık 35-40 saat sürmektedir. Oyunda yan görevleri tamamlamak veya isteğe bağlı düşmanları yenmek gibi her şeyi yapmak istiyorsak, yaklaşık 80-100 saat harcayacağız.

Kakarot Ne Anlama Gelir?

Kakarot, Son Goku’nun gezegeninde kendisine verilen orijinal adıdır. Goku bir Saiyan, bu yüzden Raditz ve Vegeta onunla konuşurken gerçek adını kullanıyor. Bu nedenle, oyunun adı birçok anime hayranı tarafından bilinir.

Kakarot Ne Anlama Gelir?

Dragon Ball Z Kakarot Zor Bir Oyun Mudur?

DBZ Kakarot, çeşitli düşmanlara karşı dövüşlerle oynandığı bir aksiyon RPG’dir. Zorluk seviyesi genellikle tercihlerimize göre ayarlanabilir. Bazı kavgalar çok zorsa ana hikâyeye biraz mola verebilir, bu sırada yan görevler yapabilir veya daha zayıf düşmanları yenebiliriz. Bu sayede, karakterimizi hızla güçlendirebilir ve savaşları daha kolay hale getirebiliriz.

DBZ Kakarot’ın Konusu Nedir?

Dragon Ball Z animesinde bilinen hikâyenin tamamını bu oyunda deneyimleyeceksiniz. Vegeta ve Nappa ile karşılaşacak, Namek’e uçacak ve Ginyu Gücü ile Frieza’nın yanı sıra Androidler ve Cell ile savaşacak ve son olarak büyücü Babidi, Dabura ve Majin Buu ile karşılaşacaksınız. Bunun yanında oyun animenin dışında ek hikayeler de barındırıyor.

Dragon Ball Z Kakarot’un Mevcut Karakterleri Kimlerdir?

Son Goku’nun gerçek adı başlıkta olmasına rağmen, oynanabilir tek karakter o değil. Konuya bağlı olarak farklı karakterler olarak oynayacağız. Vegeta, Trunks, Gohan, Piccolo, Gotenks, Vegetto, vs. olarak savaşacağız. Buna ek olarak, birçok yan karakter savaşta bize yardımcı olacak. Dünyayı keşfederken, Bulma, Chi-Chi, Mr. Satan, Videl ve diğerleri gibi tüm ikonik karakterlerle tanışacağız.

Yeni Tekniklerin Kilidini Açma | DBZ Kakarot Hakkında Temel Bilgiler

Dragon Ball Z: Kakarot’taki maceranızın başlangıcında, Goku ve oldukça sınırlı savaş kabiliyetine sahip karakterlerin geri kalanı olarak oynuyorsunuz. Oyun Dragon Ball Z boyunca kahramanların gelişimiyle eşleşmeyi amaçladığı için bu seviyede başlıyoruz. Şimdi yeni tekniklerin kilidini nasıl açacağınızdan bahsedeceğiz.

Yeni Tekniklerin Kilidini Açma | DBZ Kakarot Hakkında Temel Bilgiler

Dragon Ball Z: Kakarot’ta Yeni Hareketler Nasıl Açılır?

Yeni teknikler edinmenin birkaç yolu var. En önemli ve en kolay yol, oyun dünyasına dağılmış topları toplamaktır. Bunlar, seçilen karakterlerin geliştirme ağacından yeni yeteneklerin kilidini açmanıza izin veren Z Küreleridir. Oynanabilir karakterlerin her biri farklı bir yetenek ağacına sahiptir. Z Küreleri birçok yerde bulunabilir. Renkleri onları bulduğunuz bölgeye bağlıdır (mavi küreler su altında bulunur, yeşil olanlar ormanda, vb.). Goku ve ekibin geri kalanı için daha güçlü hamleler elde etmek için bu küreleri arayın.

Yeni tekniklerin kilidini açmanın ikinci yolu özel eğitim oturumlarına katılmaktır. Bu oturumlarda halihazırda kontrol edilen karakterin, örneğin Goku’nun Goku’ya karşı ruhsal projeksiyonu ile savaşacaksınız veya halihazırda yenilmiş düşmanlarla bir düello yapacaksınız. Antrenmana başlamak için özel antrenman noktaları bulmanız ve yeterli sayıda D madalyası toplamanız gerekir. Bu eşyalar oyun dünyasında da bulunur. Ulaşılması zor, çeşitli yerlere gömüldüler.

Ayrıca ruh amblemlerini NPC’lerden satın alabilirsiniz. Bu öğeleri hikayede ilerleme kaydederek veya ek görevleri tamamladıktan sonra alacaksınız. Amblemler, yeni becerilere erişmenizi sağlayacak olan topluluk yönetim tahtasını geliştirmek için kullanılabilir.

Savaş Sistemi

Kılavuzumuzun bu bölümü Dragon Ball Z: Kakarot’ta kullanılan savaş sistemi hakkında bilgi içermektedir. Nasıl savaşacağınızı, sağlığınızı nasıl kontrol edeceğinizi ve kendinizi saldırılardan nasıl koruyacağınızı öğreneceksiniz.

Sağlık Çubuğu

Sağlık çubuğunuz ekranın sağ alt köşesinde görüntülenir. Savaş kazanmak istiyorsanız gözünüzü ayırmayın. Sağlığınız önemli ölçüde düşerse, onu geri doldurabilirsiniz.

Sağlık Çubuğu

Ki Çubuğu

Ki çubuğu, sağlık çubuğunun hemen yanındadır. Gerçekleştirebileceğiniz süper saldırıların sayısını belirler. Ki’niz de önemli ölçüde düşerse, geri doldurabilirsiniz.

Ki Çubuğu

Saldırılar

İyi savaşabilmek için kontrolleri öğrenmelisiniz. Savaş sisteminin her elemanı farklı bir düğmeye atanmıştır. 

Saldırılar

Savaş kontrolleri ekranın sol tarafında görüntülenir.

Düşman Sağlık Durumu

Düşmanın sağlık çubuğu ekranın sağ üst köşesinde görüntülenir.

Düşman Sağlık Durumu

Bu şekilde, belirli bir durumda hangi saldırıların en iyi olacağını ve nasıl davranacağını değerlendirebilirsiniz.

Sersemletme Göstergesi

Sersemletme göstergesi düşmanın sağlık çubuğunun altında görüntülenir. Bu çubuk düştüğünde, düşman bir süre size saldıramaz. 

Sersemletme Göstergesi

Bu, düşmana ağır hasar vermek için mükemmel bir fırsat. Bu durumdaki düşmanlar kendilerini koruyamaz, bu da onları kolay bir hedef haline getirir.

Hasarı Önlemenin Yolları

Savaş sırasında kendinizi çeşitli şekillerde koruyabilirsiniz.

Savunma

Kendinizi saldırılara karşı korumak için savunma yapın.

Savunma

Savunma sırasında kahramanın hemen önünde mavi bir kalkan belirecek.

Alınan hasarın bir kısmını azaltmak için bir düşman saldırısı sırasında savunma yapabilirsiniz.

Adım

Düşman size saldırmaya başladığında bir adım atılmalıdır. Saldırı sırasında adımı kullanamazsınız.

Adım

Başarılı bir adım, düşmanın yavaşlama durumuna geçmesine neden olur. Bu, karşı saldırı için ideal bir fırsattır.

Savunma Dayanıklılığı

Savunma önünüzde mavi bir kalkan etkinleştirir ve savunmayla engellenen saldırılar kalkanın rengini değiştirir.

Savunma Dayanıklılığı

Kırmızı, savunmanın yakında sona ereceğini gösterir. Hasar görmemek için geri adım atmanız gerekiyor.

Eğer savunma biterse, birkaç saniye savunmasız kalacaksınız.

Süper Saldırılar

Süper bir saldırı kullanmadan önce, saldırı paletini açmanız ve hangisini gerçekleştirmek istediğinizi seçmeniz gerekir.

Süper Saldırılar

Rakibinizin sağlığı ve becerilerine göre süper saldırılar seçin. Saldırınızı boşa harcamayacağınızdan ve hasar verme fırsatından emin olun.

Süper bir saldırı kullanırken düşman sizden uzaklaşırsa, hasar vermeye devam etmek için onları kendinize çekebilirsiniz.

Beceri ağacında süper saldırılar geliştirilebilir ve değiştirilebilir.

Güçlendirme

Güçlendirmeyi etkinleştirmek için iki çubuğu doldurmanız gerekir. Bunlar Ki çubuğu ve Gerginlik çubuğu. Her ikisi de yukarıdaki ekran görüntüsünde işaretlenmiştir.

Güçlendirme

Güçlendirme etkinleştirildiğinde, istatistikleriniz geçici olarak artırılacaktır.

Ayrıca düşmanın süper saldırılarını ve düzenli saldırılarını da bununla kesebilirsiniz.

Keşif ve Düşmanlarla Savaşma

Dragon Ball Z: Kakarot rehberinin bu bölümü savaş mekaniğine odaklanıyor. Burada düşmanlarla nasıl savaşacağınız ve birkaç ipucu öğreneceğiniz için adım adım bir kılavuz bulacaksınız. Ayrıca keşif hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Oyun tamamen açık bir dünyaya sahip değil. Oyun alanı, hikaye ilerledikçe açılacak çok geniş sektörlere ayrılır. Bir alanı açtıktan sonra, onu keşfetmekte özgür olacaksınız. Karakteriniz uçabilir, çarpıcı bir hızla koşabilir veya örneğin Nimbus bulutunu kullanabilir. Kayıp ejderha topları ve çok sayıda yan aktivite gibi birçok gizem de bulacaksınız.

Mevcut faaliyetler belirli bölgelere özgüdür. Bazen yan görevleri tamamlayabilir, isteğe bağlı dövüşlere katılabilir veya mini oyunlar oynayabilirsiniz. Ayrıca yeni teknikler için harcayabileceğiniz Z Küreleri de toplayabilirsiniz. Oyunun herhangi bir noktasında herhangi bir yere dönebilirsiniz, bu da daha sonra keşfetmek için hikayeyi bırakabileceğiniz anlamına gelir. Başka bir yere gitmek istiyorsak, sadece yukarı uçun ve gideceğiniz hedefi seçin.

Dragon Ball Z: Kakarot’ta Dövüş Sistemi

Dragon Ball Z: Kakarot, kült Dragon Ball  animesinin ana etkinliklerini yeniden bize sunar. Kahramanlarınız giderek daha güçlü düşmanlarla karşı karşıya gelir. Göreviniz, kahramanların yeterince güçlü olduğundan emin olmak için yeteneklerini geliştirmektir. Oyun savaşlarla dolu. Oyunun başka yan faaliyetleri olmasına rağmen, zamanınızın çoğunu düşmanlarla savaşmak için harcayacaksınız.

Oyun, her DBZ hayranı tarafından bilinmesi gereken giderek daha güçlü düşmanlarla savaşmaya odaklanıyor. Her düşmanın, güçlerini, verilen hasar miktarını vb. etkileyen belirli bir seviyesi vardır. Karakterimizden daha yüksek bir seviyeye sahip olan rakipler, bu savaşları gerçek bir meydan okuma haline getirecek çok daha fazla hasar verecek. Düşük seviyeli rakiplerle savaşırsak, onları kısa sürede yenebiliriz.

Savaş sistemi, Xenoverse serisinde veya eski Tenkaichi Budokai oyunlarında kullanılana benziyor. Yerde ve havada savaşacağız, Kamehameha gibi ikonik teknikleri kullanacağız ya da savaş sırasında dönüşüm yapacağız.

Dragon Ball Z: Kakarot’ta Dövüş Sistemi

Dragon Ball Z: Kakarot’ta Karakter Geliştirme Sistemi

Dragon Ball Z: Kakarot rehberinin bu bölümü karakter geliştirme sistemine odaklanıyor. Karakterinizi nasıl geliştireceğinizi ve nerede geliştirme puanı alacağınızı öğreneceksiniz. Z Savaşçıları (Goku, Piccolo, Tien, Yamcha, Krillin ve daha sonra Vegeta) aşağıda tarif ettiğimiz çeşitli şekillerde gelişebilir.

Dövüş

Dövüş, oyundaki ana aktivitedir. Dövüşleri kazanarak deneyim kazanırsınız. Karakteriniz yeni bir seviye kazanırsa istatistiklerini artırırlar: HP, Ki, ATK / Ki ATK (fiziksel saldırıların gücü, özel teknikler), Melee DEF / Ki DEF (fiziksel saldırılara ve özel saldırılara karşı koruma). Oyunun açık dünya yapısı sayesinde, düşmanlar dünya haritasında kolayca bulunabilir. Eğer istersek, zor bir düşmanla yüzleşmeden önce karakterimizi güçlendirmek için zayıf rakiplerle savaşabiliriz.

Dövüş

Yemek Pişirme ve Yiyecekler

Kahramanlarımız gerçek bir düşman istilası ile savaşıyor, bu yüzden büyük bir iştahları olması şaşırtıcı değil. Farklı yemekler satın alabilir, ateşte yemek pişirebilir (balık tutabilirsiniz). Veya Chi-Chi’den lezzetli bir yemek pişirmesini isteyebilirsiniz. Geçici stat desteğine ek olarak, karakteriniz için kalıcı bonuslar alabilirsiniz.

Yemek Pişirme ve Yiyecekler

Z Küresi Toplama

Çok kısa sürede Z harfi olan kürelere rastlayacaksınız. Bunlar, yeni tekniklerin kilidini açmak için ihtiyacınız olan Z Küreleri. Bu küreler farklı yerlerde bulunur ve renkleri genellikle bölgeye göre değişiklik gösterir. (Ormanlık alanlarda yeşil toplar, su altında bulunan mavi toplar, vb.). Farklı teknikler farklı sayıda küre gerektirir, bu yüzden dünyayı keşfederken bunları toplamayı unutmayın.

Z Küresi Toplama

Eğitim

Eğitim alanları çeşitli yerlerde bulunur. Bunları kullanmak için D madalyalarına, dünyanın farklı bölgelerinde gizlenmiş özel eşyalara ihtiyacınız var. Belirli bir düşmanın ruhsal projeksiyonu ile savaşarak antrenman yaparsınız. Kendinizle (Goku vs Goku, vb.) düello yapmak veya halihazırda yenilmiş düşmanlarla savaşmak mümkündür.

Eğitim

Topluluk Yönetim Tahtası

Bir karakteri geliştirmenin son yolu Topluluk Yönetim Tahtası’nı kullanmaktır. Ana hikaye boyunca veya görevleri tamamlarken amblem alırsınız. Bu ruh amblemleri, yeni tekniklere erişim sağlayacak veya pasif becerilerin kilidini açacak topluluk tahtasına yerleştirilebilir. Her biri farklı bonuslar sunan yedi farklı topluluk tahtası vardır. Her türlü bağlantı bonusunu etkinleştiren jetonlar arasında benzersiz bir bağlantı oluşturmak mümkündür.

Topluluk Yönetim Tahtası

Dragon Ball Z: Kakarot’ta Avlanma ve Balık Tutma

Dragon Ball Z: Kakarot rehberimizin bu bölümü avcılık ve balıkçılık hakkında bilgi verir.

Avcılık

Dragon Ball Z: Kakarot’ta avcılık çok basittir. Sadece seçilen hayvana yaklaşmanız ve uygun düğmeye basmanız gerekir.

Avcılık

Çoğu hayvan sizden kaçacaktır, bu yüzden etlerini almak için onları kovalamalısınız.

Dinazor Avlamak

Bir dinozoru öldürmek için önce ona saldırmalısınız. HP çubuğunu tüketin ve ardından düşen eşyaları toplamak için yaklaşın.

Dinazor Avlamak

Balık Tutma

Sadece belirli bölgelerde balık tutabilirsiniz.

Balık Tutma

Balık tutmaya başlamadan önce yemi seçebilirsiniz. Yemler satın alınabilir veya oyun dünyasında bulunabilir.

Balıkçılık, ilgili düğmeye doğru anda basmak ve ardından balığa vurmakla gerçekleşir. Etini bu şekilde alırsınız.

Kamp Ateşi

Kamp ateşleri dünyanın her yerinde bulunabilir. Bunların sayesinde sağlığınızı iyileştirmek veya istatistiklerinizi güçlendirmek için et pişirebilirsiniz.

Kamp Ateşi

Yemek Pişirme ve Yemek Yeme

Dragon Ball Z: Kakarot rehberimizin bu bölümünde yemek pişirme ve yemek yeme hakkında bilgiler var. Oyunun bu unsuru oldukça karmaşıktır ve karakter gelişimini etkiler.

Açlığı tatmin etmek ve istatistikleri artırmak için en iyi çözüm, yemek yapmak ve yemek yemektir. Kahramanlarımız basit mini oyunlara katılarak büyük dinozorları ve balıkları avlayabilirler. Bu sayede, örneğin ateşin yanında kamp yaparken yemek pişirmek için kullanılabilecek malzemeler alıyoruz. Karakteri güçlendirmek için çeşitli hayvanları avlamaya ve düzenli olarak yemek yemeye çalışmalısınız.

Tabii ki, hazır yemekler satın almak da mümkündür. Oyun dünyasındaki bazı karakterler bize kahramanlarımızın istatistiklerini kalıcı olarak artıran lezzetli bir yemek pişirebilir. Birisinin bizim için pişirmesini istiyorsak, önce malzemeleri almamız gerekir. İlerleme yaparak ve çeşitli görevleri tamamlayarak, size daha iyi bonuslar verecek yemekler için yeni tarifler alacaksınız. Goku’nun karısı Chi-Chi’den yemek hazırlamasını isteme seçeneği de var. Daha iyi bileşenler, daha büyük stat bonuslarına sahip olmanızı sağlayacak.

Dragon Ball Z: Kakarot Nasıl Kaydedilir?

Rehberimizin bu bölümü, Dragon Ball Z: Kakarot’taki ilerlemenizi nasıl kaydedeceğiniz hakkında bilgi içeriyor. Dragon Ball Z: Kakarot’un ne zaman otomatik olarak kaydettiğini ve manuel olarak nasıl kaydedileceğini öğreneceksiniz.

Oto Kayıt

Oyun, bir görevi veya savaşı tamamladıktan sonra ilerlemenizi otomatik olarak kaydeder. Dosyanıza zarar verebileceğini için oyun kaydedilirken oyunu kapatmayın.

Oto Kayıt

El ile Kayıt

Oyunu manuel olarak kaydetmek için en az 60 MB boş hafıza gerekir. Oyunu kaydetmek için menüyü açmalı ve kaydet (save) seçeneğini seçmelisiniz.

El ile Kayıt

Bir sonraki göreviniz oyunun kaydedileceği alanı seçmek.

Bir dosyanın üzerine yazarsanız, önceki sürümü geri yükleyemeyeceğinizi unutmayın.

Diğer hikaye bölümlerine geri dönmek için diğer yuvaları kullanın.

Dragon Ball Z: Kakarot Eşyaları

Rehberimizin bu bölümü Dragon Ball Z: Kakarot’ta bulunan öğeler hakkında bilgi içermektedir. Eşyaların türlerini, keşif ve dövüş sırasında nasıl kullanılacağını açıkladık.

Eşya Türleri

  • Yenileme: HP’nizi geri yükleyen öğeler.
  • Yemek pişirme: İstatistiklerinizi artıran öğeler.
  • Malzemeler: Balıkçılık, geliştirme ve işçilik için gerekli eşyalar.
  • Hediyeler: Birine verebileceğiniz ürünler.
  • Etkinlikler: Görevlerde veya hikâye etkinliklerinde kullanılan öğeler.

Eşya Türleri

Eşyaların Kullanımı

Bir dövüşün ortasında değilseniz, menüyü açarak bir öğeyi kullanabilirsiniz.

Eşyaların Kullanımı

Mevcut öğelere göz atın ve ilgilendiğiniz öğeyi seçin.

Eşyayı Dövüş Sırasında Kullanma

Dövüş sırasında eşyaları kullanmak istiyorsanız, önce bunları mevcut yuvalara yerleştirmelisiniz. Bir öğeyi paletteki kullanılabilir yuvaya yerleştirin.

Eşyayı Dövüş Sırasında Kullanma

Bu sayede savaş sırasında bu öğeyi hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Kahramanın sağlığını arttırmanın en iyi yolu budur.

Dragon Ball Z: Kakarot – Topluluk

Dragon Ball Z: Kakarot’ta topluluk adlı bir sekme bulabilirsiniz. Temel olarak bu özellik, size ve arkadaşlarınıza çeşitli bonuslar sağlayan Ruh Amblemleri ile ilişkilidir.

Topluluk sekmesine nasıl erişebilirim?

Bu seçenek menüde bulunuyor. Menüde “Topluluk (Community)” seçeneğini seçin.

Topluluk sekmesine nasıl erişebilirim?

Ruh Amblemleri

Topluluk Tahtası’nı düzenleyebilir ve sırasındaki Ruh Amblemlerini yerleştirebilirsiniz.

Ruh Amblemleri

Bu amblemleri tahsis etmek size bağlıdır.

Yoldaş Türleri

Topluluğa ait olan herkesin belirli bir rolü vardır. Rollerine göre amblem atayın.

Beceri bonusları yerleştirilen amblemlere göre aktive edilir ve genel seviyeleri ilgili tüm topluluğun derecesini artırır. Bu şekilde ekibinizin becerilerini geliştireceksiniz.

Yoldaş Türleri

  • Savaşçı Topluluğu: Savaşta yardımcı olan beceriler.
  • Eğitim Topluluğu: Savaşta kazanılan deneyim puanlarını ve kahramanın sağlığını artırır.
  • Tanrılar Topluluğu: Ödül almayı kolaylaştırır.
  • Macera Topluluğu: Görevlerde destek sağlar.
  • Aşçılık Topluluğu: Yemek pişirme sırasında kullanılan becerileri geliştirir.
  • Geliştirme Topluluğu: Kahramanınızı geliştirmenize yardımcı olan becerileri harekete geçirir.
  • Yetişkin Topluluğu: Zeni’yi etkili bir şekilde kazanmanıza yardımcı olan beceriler.

Ruh Amblemlerinin Güçlendirilmesi

Ruh Amblemlerinin iki parametresi vardır: dostluk ve yeterlilik.

Ruh Amblemlerinin Güçlendirilmesi

Hediyeler bu parametrelerin artışını etkiler. Bir hediye seçmek için, belirli bir Ruh Ambleminin ayrıntılarını kontrol etmeniz ve ardından belirli bir yetenek bulmanız yeterlidir.

  • Dostluk: Nadir eşya alma şansını artırır.
  • Yeterlilik: Topluluk seviyesini artırır.

Dragon Ball Z: Kakarot – Ejder Topları

Dragon Ball Z: Kakarot’ta oyuncular, oyunun en ilginç mekaniğinden biri olan Ejder Topları’na rastlar. Hikayede ilerleme kaydederek bunların kilidini açacaksınız.

Ejder Topları Nasıl Elde Edilir?

Dragon Ball Z: Kakarot’un hikayesinde ilerleme kaydederek Ejder Topları’nın kilidini açabilirsiniz.

Zamanla, oyun dünyasında görünmeye başlayacaklar. Konumları haritada işaretlenecektir.

Ejder Topları Ne İşe Yarar?

Ejder Topları dileğinizi yerine getirmek için kullanılır. Bunların hepsine sahip olduğunuzda, üzerine tıklayın ve ardından dileğinizi seçin.

Ancak, dilek sayısının sınırlı olduğunu ve belirli bir dileğin yalnızca bir kez seçilebileceğini unutmayın.

Bir dilek seçtikten sonra “Shenron’u Çağır” butonuna tıklayın. Bu dileğinizi yerine getirecektir.

Ejder Topları Ne İşe Yarar?

Kupalar/Başarımlar

Ejder Topları ile ilgili çeşitli başarımlar/kupalar mevcut.

Shenron’s Favorite

Kupa türü: gümüş

  • Nasıl açılır: Bir dilek yapmak için Ejder Topları menüsünden Shenron’u 10 kez çağır.

Getting Greedy

Kupa türü: bronz

  • Nasıl açılır: Bir dilek yapmak için Ejder Topları menüsünden Shenron’u 5 kez çağır.

Wish Maker

Kupa türü: bronz

  • Nasıl açılır: Bir dilek yapmak için Ejder Topları menüsünden Shenron’u 1 kez çağır.

Dragon Ball Z: Kakarot – Harita

Bu bölüm Dragon Ball Z: Kakarot için rehberimizin harita bilgisini anlattığımız bölümdür. Haritayı nasıl okuyacağınızı ve bu bilgiyi kendi yararınıza nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Belirli bir bölgenin haritası görevlerle ilgili noktaları gösterir. Ayrıca, ilgi çekici yerleri kontrol edebilir ve düşmanların konumunu ortaya çıkarabilirsiniz.

Haritada ne görebilirim?

Geçerli konumunuzu belirlemek için haritayı kullanabilirsiniz; yukarıdaki ekran görüntüsünde işaretledik.

Haritada ne görebilirim?

Harita ayrıca şunları gösterir:

  • Görev hedefleri
  • Yan görevler
  • Satıcılar
  • Balıkçılık noktaları
  • Avlanma noktaları
  • Pişirme noktaları
  • Eğitim alanları
  • Kaynak noktaları
  • Dinozor mağaraları

Dünya Haritası

Alan haritasından dünya haritasına geçiş yapabilirsiniz. Burada hikaye ve yan görevler için işaretler bulacaksınız.

Dünya Haritası

Hikaye ilerledikçe ek harita alanlarının kilidi açılacaktır.

Dragon Ball Z: Kakarot – Z Küreleri

Z Küreleri’ni toplamak Dragon Ball Z: Kakarot’un mekaniklerinden biridir. Bu küreleri süper saldırılar yapmak için kullanırsınız. Z Küreleri savaş veya harita keşfi sırasında toplanabilir.

Kürelerin Türleri

Dragon Ball Z: Kakarot’ta bulunan küreler farklı tiplere sahiptir. Renkleri bulunabilecekleri alanlara bağlıdır.

  • Kurak topraklar – kırmızı
  • Ormanlar – yeşil
  • Su – mavi

Kürelerin Türleri

Daha fazla Z Küresi nasıl toplanır?

Her bölgede özel rüzgar tünelleri bulabilirsiniz. Bu tüneller bir seferde birden çok sayıda Z Orb içerirler.

Daha fazla Z Küresi nasıl toplanır?

Bazı kürelerin su altında da bulunabileceğini unutmayın. Dalış yapmaya karar verirseniz, kahramanın sahip olduğu oksijen miktarına dikkat etmeniz gerekir.

Zaman Küreleri

Zaman küreleri keşif sırasında bulunabilir. Eğer dokunursanız, yakındaki küreler ortaya çıkar. Ancak, sadece sınırlı bir süre aktif kalacaklardır.

Zaman Küreleri

DBZ: Kakarot’ta Dövüşten Nasıl Kaçılır?

Kılavuzumuzun bu bölümü Dragon Ball Z: Kakarot’taki dövüşlerden nasıl kaçınacağınız hakkında bilgi içermektedir. Bununla birlikte, dövüşün oyunun ana mekaniklerinden biri olduğunu ve deneyim puanlarının ana kaynağı olduğunu unutmayın. Sürekli dövüşlerden kaçınırsanız, sonraki hikaye görevlerinde karşılaşılan rakipleri yenmekle ilgili sorunlarınız olabilir.

Kaçmak

Açık dünyada karşılaştığınız düşmanla yüzleşmek istemiyorsanız, sadece uçun.

Ancak, kaçmanın size deneyim puanı veya başka kazançlar sağlamayacağını unutmayın.

Haritadaki İşaretler

Haritada seyahat ederken bir düşmana yaklaştığınızda bir işaret belirir.

Size saldırmayı düşünmeyen düşmanlar mavi renkle işaretlenir. Bu, bir kavga başlatan siz oluncaya kadar güvende olduğunuz anlamına gelir.

Bir düşman size saldırmaya karar verirse, işaretçi kırmızıya döner.

Dragon Ball Z: Kakarot Sistem Gereksinimleri

Aşağıda, Dragon Ball Z Kakarot’un PC sürümü için tam sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) verilmiştir. Geliştiriciler, minimum ve önerilen olmak üzere iki sistem gereksinimi sürümü sağladı. Minimum sistem gereksinimleri düşük ayarlarda 1080p, 30 fps’de sorunsuz oyun oynanmasını sağlar. Önerilen sistem gereksinimleri yüksek ayarlar ve 60 fps içindir. Bununla birlikte, bunların en yüksek grafik ayarları için oluşturulmuş gereksinimler olmadığını unutmayın. Bu nedenle, önerilen sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayarda en yüksek ayarlarda oynamaya karar verirseniz oyunun takılması çok olasıdır.

Dragon Ball Z Kakarot için minimum sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5-2400 3.1 GHz / AMD Phenom II X6 1100T 3.3 GHz
  • RAM: 4 GB
  • Ekran kartı: GeForce GTX 750 Ti / Radeon HD 7950
  • Disk alanı: 36 GB
  • Ekran kartı belleği: 2 GB

Minimum sistem gereksinimleri, oyunu 1080p çözünürlükte, düşük detaylarda ve saniyede 30 karede çalıştırmanıza izin verecektir. Bu gereksinimler yüksek değildir – en düşük grafik ayarlarındaki oyun eski bilgisayarlarda bile oynanabilir.

Dragon Ball Z Kakarot için minimum sistem gereksinimleri

Dragon Ball Z Kakarot için önerilen sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 3.2 GHz / AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz
  • RAM: 8 GB
  • Ekran kartı: GeForce GTX 960 / Radeon R9 280X
  • Disk alanı: 36 GB
  • Ekran kartı belleği: 2 GB

Önerilen sistem gereksinimleri oyunu 1080p çözünürlükte, yüksek ayarlarda ve saniyede 60 kare hızında çalıştırmanızı sağlar. Mümkünse, oyunu 60 fps’de oynamak daha iyidir – bu oyunu daha keyifli hale getirir ve oyuncunun hassas hareketler yapmasını sağlar.

Dragon Ball Z Kakarot ve 4K

Dragon Ball Z: Kakarot 4K çözünürlükte oynatılabilir. PS4 Pro ve Xbox One X’de bu konuda sorun yaşanmaz.