Dragon’s Dogma 2 Geliştiricileri “Herhangi Bir Çok Oyunculu Formu Düşünmüyor”

Dragon’s Dogma 2 Geliştiricileri “Herhangi Bir Çok Oyunculu Formu Düşünmüyor”

Capcom’ın ve yönetmen Hideaki Itsuno’nun orijinal Dragon’s Dogma vizyonu, diğer oyuncularda MMORPG hissiyatını taklit edecek şekilde yönlendirilebilir AI’lı yoldaşlar olarak bilinen Pawns’larla tek oyunculu bir oyun geliştirme üzerineydi. Yaklaşan, uzun zamandır beklenen Dragon’s Dogma 2’nin öncüsünü birçok yönden genişletmeyi amaçladığı – daha büyük bir açık dünya, sunacağı içerik miktarı ve daha fazlası – ancak sadece tek oyunculu deneyim sunma odak noktasını değiştirmeyecektir.

Son röportajında Automaton’a, Itsuno’ya Dragon’s Dogma 2’de çeşitli oyuncu rollerinin teşvik edileceği düşünülerek çoklu oyunculu bir oyun olasılığı hakkında sorulduğunda, yönetmen, oyunun bu tür seçenekleri düşünmediğini ve başlangıçtaki tek oyunculu deneyim yaratma vizyonundan sapmayı düşünmediğini belirtti.

«Dragon’s Dogma 2 için herhangi bir çok oyunculu biçimi düşünmüyoruz». Itsuno şöyle dedi: «Çevrimiçi oyunların kendine has artıları olduğunu düşünüyorum; aynı şekilde çevrimdışı oyunların da. Ancak orijinal oyunun kavramı, normal çevrimdışı oyunlarda bulunmayan eğlenceli oyun öğelerini içermek ve aynı zamanda tüm çevrimiçi oyun zorluklarını ortadan kaldırmaktı. Bu, birincil oyunun orijinal fikirlerinden biri ve bundan sapmayı düşünmüyorum».

Dragon’s Dogma 2, PS5, Xbox Series X/S ve PC için 22 Mart’ta çıkacak. Konsollarda saniyede 30 kare hedef kare hızı ile yalnızca bir grafik modu olacak. Oyundaki karakter oluşturucu herkese ücretsiz bir şekilde sunulacak ve yaratılan Ölüler ve Pawns’leri tam sürüme aktarmanıza izin verecek.